Tacklades – då såg Oduya rött

Av: Uffe Bodin

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag ville kasta handskarna”

Johnny Oduya tacklades och var nära att åka med huvudet före in i sargen.
Foto: Getty Images
Johnny Oduya tacklades och var nära att åka med huvudet före in i sargen.

Tacklingen i ryggen fick Johnny Oduya att ilskna till. Han ville ge igen. Problemet var att spelaren som delade ut den var Philadelphias slagskämpe Josh Gratton.

– Jag ville kasta handskarna, erkänner den svenske backen.

I elitserien var Johnny Oduya klassad som en buse. Sedan flytten till NHL och New Jersey Devils har han blivit mer av en spelande tvåvägsback. Den här säsongen har han bara tio utvisningsminuter på 31 matcher.

På söndagskvällen kunde det ha blivit fler. Tidigt i den tredje perioden tacklades Johnny Oduya hårt bakifrån av Philadelphiaforwarden Josh Gratton och föll mot sargen. Den svenske backen fick upp armarna i sista sekunden och undvek att åka med huvudet före in i virket.

Redo att kasta handskarna

Efter tacklingen var 27-åringen snabbt uppe på skridskorna, på jakt efter vedergällning. Lagkamraterna Jay Leach och Michael Rupp, som hade slagits med Gratton i första perioden, ställde sig dock i vägen och förhindrade en slagutväxling.

– Jag var redo, jag ville kasta handskarna, säger Johnny Oduya till Newark Star-Ledger. Om han ville kasta handskarna skulle jag ha slagits med honom. Det borde ha varit mer respekt där, men å andra sidan svängde jag in emot sargen. Det var en utvisning, men situationen var kanske inte så allvarlig som den såg ut.

Vann på straffar

Josh Gratton fick två minuter för boarding för tilltaget. Och kanske var det tur att Oduya inte hamnade i slagsmål med honom. Dels för att Josh Gratton är en flåbuse med 282 utvisningsminuter på 80 NHL-matcher, dels för att matchen var helt jämn, 2-2, vid tillfället. Nu kunde Devils hålla oavgjort matchen ut och avgöra på straffar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN