Hockey

”Tiden börjar rinna ut”

Av: 

Daniel Grefve

Björn Forsgren

HOCKEY

Forsberg bekräftar att han tränar för en comeback

Foto: JOHAN LINDEBERG

Peter Forsberg fortsätter att kämpa för en comeback.

Nu trappar han upp träningen – i dag med Östersunds division I-lag.

– Jag har tränat med Modos juniorer tidigare men det är bättre tempo här så det var kul att känna sig för om man håller eller inte, säger Forsberg efter träningspasset.

Peter Forsberg ger inte upp hoppet om en comeback. Förra veckan tränade han med Modos juniorer. I kväll tränade han med division 1-laget Östersund.

Anledningen till att Foppa tränade med Östersund, som ligger trea i den norra allettan, är att inspelningarna till tv-programmet "Landskampen", där även bland andra Per Elofsson och Magdalena Forsberg deltar, inleds i Åre i dag.

Bekräftar comebackförsök

– Jag måste träna lite nu om jag ska kunna spela den här säsongen. Så det var kul att jag fick komma hit och vara med. Jag har tränat med Modos juniorer tidigare men det är lite bättre tempo här så det var kul att få känna sig för lite om man håller eller inte, säger Forsberg till Zport.se.

Tidigare har han varit försiktig i uttalandena om en eventuell återkomst, men nu bekräftar han att han tränar för att göra en comeback.

– Ja, det har vi gjort hela tiden. Men vi får se. Jag har försökt komma tillbaka de senaste åren och försöker jobba på att det ska bli bättre och bättre. Sen om vi är där, det vet jag faktiskt inte. Tiden börjar rinna ut, nu får vi ta beslut snart.

”Målet är lite högre”

Eventuellt tränar "Foppa" med Östersund även i morgon.

Men något matchsspel i Allettan är det, förstås, inte frågan om.

– Målet är lite högre. Även om de hade vunnit en match här… Visst är målet högre än så, men vi får se hur det känns, jag vill inte komma tillbaka och inte kännas speciellt bra heller. Det är därför jag kör på rätt hårt nu för att se om det funkar. Det är inte så mycket kvar av säsongen så om jag ska spela nån match så måste jag ju vara med snart.

För Östersundspelarna blev det ett träningspass utöver det vanliga. Sveriges kanske bästa hockeyspelare genom tiderna drog publik till Z-hallen i Östersund.

– Det känns minst sagt konstigt att kliva ut på isen för ännu ett träningspass och det sitter 500 personer på läktaren. Men så här kanske det skulle vara varje gång för att spetsa kvalitén på träningarna, säger tränaren Peter Westin med ett leende.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!