Ledin anser att han straffas hårdare

HOCKEY

”Spelar ingen roll vad jag gör”

Foto: Per Ledin.

Per Ledin stängdes av i tre matcher efter sin tackling på Ivan Majesky.

Nu sågar han beslutsfattarna – och menar att han bedöms hårdare än andra.

– Det spelar liksom ingen roll vad jag gör, jag blir ändå bedömd hårdare, säger han.

I morgon, mot AIK, gör Per Ledin comeback i HV71 efter avstängningen som han fick efter sin tackling på Skellefteås Ivan Majesky den 5 februari.

Ledin har inte uttalat sig om straffet, men nu gör han det i en intervju med hockeykanalen.se, där han anser att det nog var rätt att han straffades

Gillar inte att Lindström friades

Men även om han kan köpa det straffet har han inte mycket till övers för domare och Svenska Ishockeyförbundets bedömningar av andra händelser. Detta bland annat efter att Joakim Lindström nyligen sänkte HV71:s Juuso Hietanen med en klubba i ansiktet. Lindström fick "bara" fem minuter och matchstraff, och förbundets tävlingschef Mikael Lundström granskade händelsen men valde att inte anmäla den till disciplinnämnden.

– Våld mot huvudet ska straffas hårdare i år och det är bra! Däremot så reflekterar jag över att Joakim Lindström kommer undan avstängning med tanke på att han slår klubben rätt upp i ansiktet på Juuso. Träffar han två centimeter högre upp så är karriären över, säger Ledin, som menar att han och några fler spelare bedöms hårdare än andra.

– Inte just bara jag, utan det är några i varje lag som ska tåla mer än andra i och med att vi gillar att spela fysiskt och fullfölja alla tacklingar.

”Sopade allt under mattan”

Han får även frågan om han anser att spelare som är fläckfria sedan tidigare, exempelvis Lindström, frias oftare.

– Exakt, det ser man från i tisdags, då öppnades stora mattan och så sopade de som bestämmer allt under mattan, säger han till Hockeykanalen.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71