”På Facebook är man helt dum i huvudet”

HOCKEY

Forsberg: Jag borde ha lagt av tidigare

Experterna dömde ut försöken och motståndarfansen började håna en av svensk ishockeys största.

Nu säger Peter Forsberg att han ångrar de segdragna comebackförsöken och borde slutat redan sju år tidigare.

– Jag skulle ha lagt av på en gång när problemen började, säger Forsberg till Metro.

Peter Forsberg är en av svensk ishockeys största spelare någonsin men blåstes på ett värdigt avsked av återkommande fotproblem och misslyckade comebackförsök. Nu berättar 38-åringen om de tunga sista åren inom ishockeyn i en intervju med tidningen Metro.

”Skulle ha lagt av på en gång”

– Tittar jag tillbaka, ja, jag skulle ha lagt av. Jag skulle ha lagt av på en gång när problemen började, säger Forsberg till Metro.

Forsberg säger i intervjun att fotproblemen började 2003, 2004 och att han redan då började fundera på livet efter ishockeyn. Trots fortsatte han försöka spela i ytterligare sju år innan han förklarade att det var slutspelat på en tårfylld presskonferens i Colorado den 14 februari i år.

Under de sista åren fick legendaren hård kritik från experten och häcklades av kritiker för sina återkommande försök att spela igen.

”Visst har vissa glömt”

– Ja, jag håller med dig, visst var det lite så men de har inte vetat om mina problem, numera skriver folk vad de vill. På Facebook är man helt dum i huvudet, men de kanske inte vet allt, hur det fungerar bakom kulisserna.

Nu hoppas 38-åringen att en kommande dokumentär i SVT ska påminna fansen om hans glansdagar och sätta de sista åren i perspektiv.

– Självklart är det kul att de vill göra dokumentären och komma ihåg mig för den tiden jag var som bäst. Visst har vissa glömt och bara pratar om de sista åren, han var inte så bra och så vidare.