”Jag är i chock”

Weinhandl: Det värsta som kan hända

NHL-spelaren Derek Boogaard hittades på fredagskvällen död i sin lägenhet i Minneapolis.

Förre lagkamraten Mattias Weinhandl blir chockad när han får höra om 28-åringens plötsliga bortgång.

– Han var ju i samma ålder som mig nästan. Det är det värsta som kan hända, säger Weindhandl till Sportbladet.

The Minnesota Star-Tribuns rapporterar att Derek Boogaards familjemedlemmar hittade 28-åringen avliden i lägenheten i Minneapolis under fredagskvällen. Dödsorsaken är fortfarande oklar.

”Var väldigt snäll”

Mattias Weinhandl spelade tillsammans med Boogaard i Minnesota mellan 2005 och 2007. Han berättar om en stenhård spelare på isen, känd för sina fighter, men en väldigt trevlig kille vid sidan av densamma.

– Det var en väldigt bra kille och våran fighter där. Precis som de flesta fighters där borta var han väldigt schysst vid sidan om. Han var väldigt snäll, säger Weinhandl.

Svensken, som är född två år tidigare än Boogaard, är ovetandes om 28-åringens plötsliga bortgång när Sportbladet når honom.

”Det var en hård kille”

– Det är helt otroligt. Jag spelade med honom i Minnesota i 1,5 år och han var ju i samma ålder som mig nästan. Det är hemskt. Det är svårt att säga något mer. Att gå bort i den åldern utan anledning är det värsta som kan hända. Det är väldigt tråkigt.

Hur minns du honom?

– För det han gjorde på isen, han var ökänd där. Det var en hård kille som aldrig gav upp men väldigt positiv och glad vid sidan om. Jag minns honom för fighterna. Han hade någon med (Donald) Brashear som han tog hand om rätt bra, säger Weinhandl.

– Men nu är jag lite i chock. Jag vet ju inte vad som hänt. Det är inte så att vi haft kontakt sista tiden men jag spelade ändå med honom i 1,5 år.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN