Bänknötaren i Modo – blev poängkung i AIK: ”Gått okej”

HOCKEY

LINKÖPING. Bänkad i Modo förra säsongen – poängkung i AIK i år.

Robert Rosén, 24, har varit en av säsongens stora överraskningar.

– Det blev en konstig situation i Modo. Det kunde gå 17, 18 minuter där jag bara satt och var kall, sedan skulle jag in och spela PP, säger Rosén.

Foto: Rosén jagar fler poäng i kväll.

Robert Rosén har genomgått elitseriens kanske största förvandlig från förra säsongen. Lyssna bara på de här siffrorna: I Modo hade han -6 i plus/minus. Med den siffran hamnade han på 297:e plats i hela elitserien. I år toppar han den statistiken tillsammans med Skellefteås Tomas Skogs på +10. Förra säsongen mäktade han med 23 poäng på 55 matcher. I år, efter 14 matcher, har han redan gjort 14 poäng och ligger tvåa i elitseriens poängliga.

– Det har gått helt okej. Jag har fått förtroende och spelat mycket. Då växer själförtroendet, säger Rosén, som i år snittar drygt 18 minuter per match och spelar mest av samtliga forwards i AIK.

Just speltid var något han inte fick mycket av i Modo. Rosén fick nästan bara spela powerplay.

– Det blev en konstig situation. Det kunde gå 17, 18 minuter av en period där jag bara satt och var kall, sedan skulle jag in och spela powerplay. Jag fick göra det bästa av situationen, det är trots allt bättre än inte spela alls, säger Rosén,

En annan anledning till 24-åringens utveckling i år är förbättrad skridskoåkning.

– De tre senaste somrarna har jag fokuserat mycket spänst och explosivitet. Det började i Växjö där fystränaren, Per Karlsson, sa åt mig att jag skulle köra mer spänst. Så jag har väl honom att tacka för att jag började med det. Sedan har jag kört på själv, säger Rosén.

– Nu börjar jag känna att det har gett effekt, i alla fall känns det så i huvudet (skratt).

På vilket sätt märker du det ute på isen?

– När jag får pucken känner jag att ta jag kan ta mig ut situationen på ett bra sätt och jag får mer fart. Jag får mer tid med pucken, säger Rosén.

AIK möter i kväll Timrå. Det är första matchen sedan Linus Videll lämnande laget.

– Tråkigt. Han är en spelare som kan avgöra på egen hand. Men nu får någon annan kliva fram och ta hans istid och roll

Kanske Robert Rosén?

– Haha, ja, jag tar gärna emot ännu mer istid.

ARTIKELN HANDLAR OM