Färjestad värvar problembarn

HOCKEY

Islanders-talang på väg in

Sist i elitserien och utan en enda trepoängare.

Nu förstärker Färjestad – med ryske problembarnet Kirill Kabanov.

– Han har varit strulig, men som vi har förstått har han skärpt sig under det senaste året, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Jumbo, utan trepoängare och en ny förlust mot Timrå efter straffar. Färjestad har fått en mardrömsstart på säsongen. Nu värvar klubben den ryske forwarden Kirill Kabanov. 19-åringen får åtta matcher, fram till novemberuppehållet, på sig att slå sig in i truppen. 

– Han kommer inte att vara med till på lördag, men till veckan. Just nu håller de på att kolla upp med visum och hela den biten, säger sportchefen Thomas Rundqvist till Värmlands Folkblad.

Jämförs med Axelsson

Kabanov har haft problem vid sidan av rinken och hans inställning har ifrågasatts. Han jämförs med Dick Axelsson, innan han skrev på för Färjestad.

– Han har varit strulig, men som vi har förstått har han skärpt sig under det senaste året, säger Rundqvist.

Kabanov har varit med på New York Islanders camp och lånas ut av klubben. 19-åringen debuterade i KHL för tre år sedan och spelade U18-VM förra säsongen.

– Han är för bra för att göra ytterligare en säsong i juniorligan där borta och då ville de att han skulle spela i Europa i stället. Vi fick frågan och tyckte att det var en bra chans, säger Thomas Rundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM