Pettersson: ”Vill inte avslöja det där”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Elias Pettersson hyllades efter sin fräcka straff på Pekka Rinne.

Om den är intränad?

– Jag vill inte avslöja alla varianter jag har, säger supertalangen i tv-programmet ”After Hours” där han var veckans gäst.

Elias Pettersson, 20, har fått en pangstart i NHL.

Den svenske supertalangen har öst in poäng för Vancouver Canucks och har hyllats unisont i hockeyvärlden.

I natt förlängde han sin poängsvit till sex raka matcher när Canucks käkade upp Philadelphia Flyers med 5–1 och efteråt bytte han om till kostym för att vara gäst i tv-programmet ”After Hours” i Hockey Night in Canada.

”Tränat på det”

Där fick han bland annat frågor om en viss straff. Den där fullträffen mot Nashville där han grundlurade stjärnmålvakten Pekka Rinne i förra veckan.

Producenterna hade letat fram en exakt kopia av straffen från Petterssons förra säsong i Växjö och frågade om den var intränad.

– Hm, jag vill inte avslöja alla varianter jag har. Men visst, det där var en straffdragning jag tränat på, säger Pettersson enligt Expressen.

Han fick även kommentera påståendena om att han borde lägga på sig mer muskler.

”Hört sedan jag var liten”

– Det där har jag hört sedan jag var liten grabb. Jag har klarat mig bra ändå, både i Sverige och här. Jag jobbar hela tiden på att förbättra mitt spel och utveckla mig. Det gäller också hur jag agerar i olika situationer när motståndarna satsar hårt på att stoppa mig, säger 20-åringen.

Han har jämförts med den ena storheten efter den andra under sin debutsäsong, däribland ikoniska tvillingparet Daniel och Henrik Sedin. I början av november hyllades han för en genial ”Sedin-passning” i matchen mot Colorado.

– Han kan inte bara stjäla den. Den är patenterad, han måste betala, sa Henrik Sedin då.

Elias Pettersson:

– Jag försöker inte kopiera dem utan var bara glad att försöket lyckades. Daniel och Henrik tillhör de spelare jag verkligen beundrar. Och jag vet att jag kan fråga dem om saker och ting om jag skulle behöva. Jag har träffat dem några gånger när de kommit förbi arenan, men vi snackar mest om vardagliga saker när vi ses.

Nästa match för Vancouver är hemma mot Edmonton natten mot måndag svensk tid.

Publicerad:

LÄS VIDARE