Berglund kritiseras i amerikansk press efter avstängningen

Mike Harrington: ”Sänkt hans värde till nästan noll”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT / BILDBYRÅN

I helgen bekräftade Buffalo Sabres att svensken Patrik Berglund stängts av på obestämd tid på grund av disciplinära skäl.

Nu sågas han ordentligt av Buffalo News krönikör Mike Harrington.

– Om jag vore Jason Botterill (general manager) skulle jag bli vansinnig och vilja kasta ut Berglund till vilket pris som helst, säger han.

Patrik Berglund, 30, är en illa omtyckt man i Buffalo just nu.

Efter att ha missat två raka matcher för sitt Buffalo Sabres – dit han trejdades i somras från St Louis Blues – kom i helgen beskedet att han stängts av från klubben på obestämd tid.

Beslutet grundas på disciplinära skäl.

– Vad jag förstod, efter att jag pratat med läkarteamet, så var han sjuk. Så vi agerade därefter. Uppenbarligen har det sen utvecklats till något annat. Lagledningen tar hand om det där, berättade klubbens tränare Phil Housley i lördags.

Vill inte diskutera saken ännu

TT uppger att Berglund helt enkelt inte har dykt upp på de två senaste matcherna, och klubben skriver mycket riktigt att anledningen till avstängningen har att göra med ”misslyckad rapportering till laget”.

– Vi håller på att kommunicera med varandra om det där, men jag har inga nyheter till dig just nu. När tiden är rätt så kommer vi givetvis att förklara läget, men just nu kan jag inte diskutera saken, säger Sabres general manager Jason Botterill till tidningen Buffalo News.

”Sätter Sabres i en knipa”

I samma text, en krönika skriven av sportjournalisten Mike Harrington, som bevakat klubben sedan 1987, berättar han att Berglund ska ha tagit illa upp när hans form (en poäng på tio senaste matcherna) sågades av tränaren Housley.

– Om jag vore Jason Botterill skulle jag bli vansinnig och vilja kasta ut Berglund till vilket pris som helst. Allt förändrades när Housley tog honom åt sidan i oktober efter en match i San Jose efter ett uselt stycke försvarsspel som han stod för efter att ha orsakat en straff två kvällar tidigare i Las Vegas, skriver han.

Samtidigt säger Harrington att han tror att det kommer att bli problematiskt för Sabres att göra sig av med Patrik Berglund.

– Att agera skurk och låta bli att dyka upp när ditt lag ska flyga är inte professionellt. Och det sätter Sabres i en knipa. Berglunds kontrakt och hans dåliga spel har redan sänkt hans värde till nästan noll, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM