NHL

OSannolikt!

HOCKEY

OS-truppens mest ifrågasatte gav svar på tal direkt: ”Förstått att det varit mycket snack hemma”

NEW YORK. En klassiker.

Bara ett dygn efter att en halv nation ifrågasatt hans plats i OS-truppen gav Fredrik Modin ett rungande svar på tal.

Han avgjorde nattens match mellan Columbus och Detroit – på övertid.

– Det var såklart väldigt kul. Jag har förstått att det varit mycket snack hemma, men som spelare är det inte mycket man kan göra åt det, säger matchhjälten till Sportbladet efter 1-0 (!)segern.

svensk hjälte Fredrik Modin och Jakub Voracek efter avgörandet.
svensk hjälte Fredrik Modin och Jakub Voracek efter avgörandet.

Dramaturgin kunde inte ha varit mer perfekt.

Ena dagen blir Fredrik Modin uttagen i Bengt-Åke Gustafsson OS-trupp – och få av en hel uppsjö kritiker omedelbums veta att det är åt alldeles åt skogen, att han egentligen inte platsar, att han varit skadad för länge och att det finns andra som är mycket, mycket bättre.

”Inte läst så mycket”

Nästa avgör han ett mållöst drama mellan divisionsrivalerna Columbus och Detroit – i sudden death.

Snacka om att täppa till truten på belackarna.

Fast Modin själv talar inte gärna i de termerna.

– Det var kul att få göra mål och det var kul att få vinna, men det andra vet jag inte om jag bryr mig så mycket om, säger han när vi talar med honom efter den dramatiska upplösningen i Nationwide Arena.

– Jag har inte läst så mycket själv, men har förstått att det varit mycket diskussioner hemma och det är väl inte så kul, men det blir det ju alltid när det handlar om uttagning till landslaget.

– Och som spelare är det inte mycket man kan göra åt det, eller hur? Jag är väldigt glad och stolt över att ha blivit uttagen och att det blir snack...ja, vad ska jag liksom göra åt det?

Ingenting – mer än att fortsätta som i natt...

”Moddes” avgörande mål i Detroit-matchen – som fram till dess i första hand varit en hisnande kamp mellan målvakterna Jimmy Howard och Steve Mason – var just den sortens uppvisning i power med vilken han flirtat skjortan av landslagsledningen.

Bengt.Åke ler nöjt

Stor, stark och målmedveten stormade han in i Red Wings zon, dunkade iväg ett skott, fick själv tag i returen och forcerade in pucken bakom Howard.

– Han var rätt långt ute, så när jag fick returen var det i princip bara att lägga i den tom kasse. Det kändes såklart bra, särskilt som det var mitt första mål för säsongen, säger han.

Fredriks nya radarpartner, och framtida OS-kompis, Samuel Påhlsson fanns med i förarbetet till avgörandet och belönades med en assist.

Noterbart är i övrigt att Mattias Ritola svarade för en helt godkänd insats i sin andra NHL-match för säsongen och att en allt starkare Nicklas Lidström fick drygt 32 minuters istid.

Men vi misstänker att det är nåt annat Bengt-Åke Gustafsson ler rätt nöjt åt den här morgonen...

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL