Ragnarsson väljer spel i Almtuna

HOCKEY

Landslagsbacken ansluter i februari

Ytterligare en landslagsback väljer spel i lägre divisioner i stället för elitserien.

På söndagen blev det klart att Philadelphias Marcus Ragnarsson kommer att spela för allsvenska Almtuna i vår.

Kenny Jönsson valde spel i superallsvenska Rögle och Mattias Norström i div 1-klubben AIK.

Nu nobbar ytterligare en landslagsback elitseriespel.

– Marcus har gång på gång tackat nej till klubbar som Djurgården, men han kände att han inte ville hålla på med övernattningslägenheter och annat strul. Fantastiskt roligt att Ragnarsson väljer oss, säger Patrik Danielsson, styrelsemedlem i Almtuna, till Upsala Nya Tidning.

Ragnarsson har spelat i samtliga stora turneringar för Tre Kronor de senaste åren, OS i Nagano och Salt Lake och World Cup i höstas.

– Marcus kommer hem i månadsskiftet februari-mars. Familjen håller på att sälja villan i Philadelphia och sedan flyttar de in i huset i Björklinge utanför Uppsala. Vi har först och främst bara diskuterat vårsäsongen, men från klubbens sida önskar vi ett långsiktigt samarbete, säger Danielsson.

Almtuna ligger ligger just nu fyra i den norra allsvenska vårserien, med två poäng upp till play off-strecket. Serien spelas färdigt den 27 februari och sedan blir det antingen play off-spel till elitserien eller kvalspel för att behålla den allsvenska platsen för 33-åringen som gjort tio säsonger i NHL.

Sportbladet - TT