Nakenchocken, klädchocken, röstkuppen och plagiatkuppen - allt hände i delfinalen...

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG

Rätt som det regnar av schlager-SM dyker det upp ett eller annat hockey-SM.

Missade ni något så är det här det viktigaste som hände i gårdagens delfinal i Scandinavium.

Naken-chocken: Magnus Johansson, landslagsbacken, tog av sig allt och visade brösten på omslaget till matchprogrammet. Han är glansigt inoljad, hårdsminkad som en mycket bestämd transvestit och har fjäder. Brösten är rakade och ganska snygga. (Fjädern har han i nacken, om ni undrade, han är ju indian, gudbevars).

Tränar-kuppen: Gamle landslagsbacken Jan-Axel Alavaara var bänkad. Han har varit dålig i slutspelet men känner Modo bäst av alla i Frölunda. Det räckte inte för Conny Evensson som petade honom efter att Alavaara låg bakom ett av baklängesmålen senast.

Ännu Mera Tränar-kuppen: Pirro Alexandersson petade Miroslav Hlinka som satt på bänken och surade alldeles för öppet sista perioden i fredags. En dyrbar tjeck som kostar mer än han smakar just nu.

Kläd-chocken i Globen-delfinalen: När domaren Thomas Andersson himlade med ögonen tog Ulf Rönnmark på sig hans pyttelilla tröja och såg ut som en stångkorv. Dömde dock bättre än en stångkorv.

Elvis-kuppen: A little less conversation, sa domaren och visade ut Magnus Wernblom för 27:e gången. Äh, vadå, sa Wernblom och slog ner Jens Karlsson med ett välriktat knock out-slag. Wernblom fick 2+2 och sa:

- Första gången någon fått 2+2 för ett enda slag. Stort.

Ramsa från Halmstad Hammers...

Plagiat-kuppen: Ut med Wernblom, skrek Frölunda-klacken och det var kvällens enda ramsa som inte var snodd från Halmstad Hammers.

Sex-chocken: Efter 17.23 i tredje perioden hade Pirro Alexandersson den märkliga smaken att skicka in sex man plan just när det var som mest kritiskt - utan att ta ut målvakten. Utvisning och där kunde hans Modo förlorat matchen. Frågan är om Pirro inte var så pirrig att han skickade in sju man. Men det är inte en lika rolig rubrik och roliga rubriker är viktiga just nu.

Snille och smak-chocken: Bäst på plan i går i Scandianvium var Modos målvakt Peter Hirsch som räddade med alla kroppsdelar. Efter 8.36 i tredje perioden räddade han till och med med ryggen när två Frölundaspelare var fria. Det var snillet. Smaken visade han genom att ha Eilert Pilarm målad på ansiktsmasken. Släng dej i väggen, Roger Pontare.

Röst-kuppen: Just nu står det 11-11 mellan Frölunda och Modo. Men de ansvariga på text-tv skriver ändå att Frölunda leder med 3-2. Det är väl sånt som kallas den Nya Matematiken och så gick det mig veterligen aldrig till på Rickard Fagerlunds tid.

Bert Karlsson-kuppen: Hans son Joakim dömer SM-finaler på löpande band. Han säger aldrig att fel lag vann. Oftast är han linjedomare och han är väldigt duktig på icing. Bert uppges ha tyckt att Jockes mamma hade kåta ögon när linjedomaren blev till.

Bubbels-chocken: 13-årige Alexander Steen borde kanske inte fått vara med men eftersom han är så ung och begåvad så får han vara med ibland. Blev matchvinnare i veckan men i går blev han syndabock genom att missa en straff i sudden death.

- En får ju lära sig ta sånt också, sa hans manager Conny Evensson hjärtlöst efteråt. "En" betyder "man". Nu är Alexander man.

Musik-kuppen: I början var det ingen musik i högtalarna men sen satte någon tondöv idiot på Go West med Village People och på den vägen fortsatte det. Slutspelsstämningen försvann som hos en Charlotte Nilsson som får syn på Bert Karlsson. Sen förlorade Frölunda.

Tacklade och flög

Tacklings-chocken: Kvällens märkligaste upplevelse var att se Frölundas Niklas Andersson som efter 3.12 i första perioden satsade på en enorm tackling på en Modo-spelare som dock han undan och Andersson flög rakt in i sargen med full fart. Splaff.

Debutant-kuppen: I Modo finns en kille som är med i truppen som ett trevligt komplement och för att bära vattenflaskor och kanske bara mest för att han är dansk. Han spelar sällan. I går fick han vara med och leka med hårdingarna Wernblom och de andra och i andra perioden efter tre minuter fick han sitt livs chans: En fantastisk passning från Tobias Enström och nummer 29 Morten Green (Har ni många hockeykort med Morten Green, flickor?) åkte genom halva banan och hann tänka hundratjugosju tankar och när han var framme hos landslagsmålvakten Henrik Lundqvist hade han inga tankar kvar för då var han universums kallaste spelare och lurade målvakten så att han inte visste ens var han var. 1-1. Lika viktigt som segermålet. 810319 Morten Green var namnet. That"s my man.

Roger Pontare-kuppen: Modos målvakt Juuso Riksmann var petad och skötte båsdörren. Med nyrakat huvud såg han ut som om vindarna viskar hans namn.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN