Foppa skadad – då avgjorde Sedinarna

HOCKEY

Bröderna bakom Modos 4–3-seger

För första gången denna säsong vann Modo under ordinarie tid mot Mora. Henrik Sedin avgjorde matchen i spel fyra mot fem när Mora hämtat upp 0–3 till 3–3 och jagade ett segermål.

– Vi har spelat bra och förlorat i några matcher. Nu spelade vi inte så bra men kämpade hela tiden och vann, summerade Modos tränare Kent Forsberg.

Efter knappt tre minuter av matchen blev Moras målvakt Tero Leinonen pååkt av Modos Alexander Steen. Han fördes av isen groggy och Bengt Höglund fick hoppa in i hemmakassen. Hans start blev inte lyckosam, efter 18.16 ledde Modo med 3–0.

– Jag vet inte hur stor betydelse det hade för matchen, men vi var i alla fall paralyserade i första perioden. Det är där vi förlorar matchen, sade Moras tränare Harald Lückner.

Med en minut kvar av första perioden petade Mora in en reducering och det blev som en väckarklocka för hemmalaget. I andra perioden var det mer eller mindre spel mot ett mål, nämligen Modos där Mikael Zajkowski gjorde en mycket bra insats. I andra perioden släppte han en puck bakom sig, fick höra två skott ta i målramen men gjorde också en rad fina räddningar.

– Det är Salo som är förstemålvakt, jag vet det. Så det gäller verkligen att ta chansen när man får den och jag var spelsugen. Det är också bra att ha mycket att göra när man spelar, sade han och skrattade efter matchen.

– Jag tycker att samarbetet med Salo fungerar bra. Han ger mig många små tips som är nyttiga, fortsatte han.~~

Zajkowski fick kapitulera ytterligare en gång när Mora kvitterade i sista perioden och fortsatte trumma på för ett segermål. Med sex minuter kvar fick Mora spela i numerärt överläge. Andreas Lilja sköt ett tungt skott från blå linjen som Zajkowski klarade. Returen studsade ut och Daniel Sedin tog hand om pucken. Han sysselsatte hemmaförsvaret och kunde spela fram broder Henrik som lirkade in segermålet.

”Foppa” borta

– Det är samma överlämning som bröderna gjort i snart 20 år, suckade Lückner.

I Modo saknades Peter Forsberg på grund av en ond armbåge. Men pappa Kent har gott hopp om att snart ha med honom i laget igen.

– Förhoppningen är att han spelar redan mot Södertälje på torsdag, sade han.

I Forsbergs frånvaro handlade mycket om bröderna Sedin. Henrik gjorde två mål, spelade fram till ett och Daniel noterades för två assist.

Sportbladet-TT

ARTIKELN HANDLAR OM