Här tränar Sundin – med Väsby

HOCKEY

Stjärnan på is igen – med Challe Berglunds division I-lag:Han skulle vara en bra förstärkning

1 av 3 | Foto: proffsigt besök Mats Sundin väntar på ett defenitivt besked angående NHL-konflikten innan han bestämmer sig om sin framtid. I väntan på detta snörade han i tisdags på sig skridskorna för att träna med forne lagkamraten Challe Berglunds Väsby.

Här laddar Mats Sundin – i största hemlighet – för en comeback.

Torontos lagkapten tränar just nu med division I-laget Väsby.

– Mats vill hålla igång, men han har fortfarande inte bestämt sig om han ska spela eller inte, säger Claes Elefalk på IMG i Stockholm.

Det ser ut som om NHL-säsongen ställs in och då är frågan var superstjärnan Mats Sundin ska spela – om han ska spela. Sudden har konsekvent vägrat svara på hur han kommer att göra om konflikten i Nordamerika varar säsongen ut.

Under Worldstars-turnén i Sverige sa han till Sportbladet att han inte bestämt sig.

– Först när jag vet hur det blir i NHL tar jag beslutet om jag ska vila säsongen ut, eller spela i någon annan liga. Jag har ingen brådska.

”En bra förstärkning”

I tisdags dök Mats Sundin plötsligt upp på Väsbys träning i Vilundaparkens ishall och var med hela passet med division I-laget.

– Ja, han tränade med oss, det stämmer. Mats ringde och frågade om han fick komma och honom tackar man ju inte nej till, säger Väsbys tränare Challe Berglund till Sportbladet.

Och fortsätter:

– Jag hade gärna sett att han även skrev på för oss, han skulle vara en bra förstärkning. Men det är nog mer en önskedröm.

Vad sa resten av killarna i laget?

– Tja, det är klart att ingen division I-spelare tackar nej till att få träna med en av världens bästa ishockeyspelare.

Att Mats Sundin nu gått på is på svensk mark kan tyda på att hans comeback i Djurgården är nära förestående, men Claes Elefalk på IMG i Stockholm säger att man inte ska dra några slutsatser.

Intressen i Schweiz

– Mats har kört hårt med löpning och styrketräning under vintern och för att få lite variation i träningen sökte han upp Väsby. Han har fortfarande inte bestämt sig för hur det blir, säger Elefalk.

– Han hoppas och tror fortfarande att NHL-säsongen ska dra igång och därför vill han vara väl förberedd.

Djurgården har kontinuerlig kontakt med Mats Sundin, men även klubbar i Schweiz har visat intresse för Torontos svenske lagkapten.

– Ja, det finns en del lag som har hört av sig till oss. Men svaret jag gett alla är det samma: vi ska först vänta och se vad som händer i NHL.

Men Mats Sundin tränar med Väsby.

Ta det som en fingervisning.

...och här är fler NHL-svenskar som väntar

Patrik Thornéus