Hockeytalang gripen på nattklubb – misstänks för brott

”Kraftigt berusad och mycket dålig attityd”

avAdam Westin

Publicerad:
Uppdaterad:

En hockeytalang på elitnivå greps i helgen, enligt Sportbladets uppgifter.

Spelaren hade betett sig illa på en nattklubb och skulle omhändertas för fylleri – nu misstänks han för våldsamt motstånd.

– Det är ytterst olyckligt, säger klubbdirektören.

Händelsen utspelade sig under natten mot söndag. Den gripne mannen är en svensk, talangfull hockeyspelare i 20-årsåldern som spelar på elitnivå, enligt Sportbladets uppgifter.

”Kraftigt berusad”

Polis kallades till en nattklubb efter larm om att mannen betett sig illa mot gäster och ordningsvakter under kvällen. Vid stängningsdags hamnade mannen i bråk och vakter ingrep.

Mannen ska då ha gjort motstånd mot ordningsvakterna och sattes i handbojor, enligt uppgifter till Sportbladet. Han är polisanmäld, misstänkt för våldsamt motstånd.

– Han var kraftigt berusad och hade mycket dålig attityd mot ordningsvakterna och poliserna, säger en källa till Sportbladet.

Tillbringade natten hos polisen

Polisen bekräftar att det pågår en förundersökning gällande våldsamt motstånd vid den aktuella platsen och tidpunkten, men inte vilken person det gäller.

– Vi kan bekräfta att en man omhändertogs enligt lagen om berusning under natten mot söndag. Han blev stökig i samband med det och satte till motvärn, säger en inspektör på den lokala polisstationen.

Mannen togs omhand enligt lagen om berusning och spenderade natten på stationen, enligt Sportbladets uppgifter. Efter att ha förhörts och blivit delgiven misstanke för våldsamt motstånd släpptes mannen, uppger polisen, men utredningen går vidare. I övrigt vill polisen inte uttala sig, med hänvisning till förundersökningssekretess.

Klubbdirektören: ”Nyttig läropeng”

Sportbladet har varit i kontakt med ishockeyspelaren, som inte vill lämna några kommentarer.

Klubbdirektören ställer däremot upp för en intervju. Han säger att han fick kännedom om händelsen under söndagen och att klubben har vidtagit ett antal åtgärder.

– Det är ytterst olyckligt. Han är ångerfull, självklart. Sedan finns det alltid två historier av en incident, men oavsett, när det gäller ordningsvakter är det bara att hålla sig på mattan.

Det är ju en ung och talangfull spelare, hur ser du på hans framtid?

– Jag tror att detta är en nyttig läropeng för honom.

Hur ser du på att han ska ha uppträtt mycket berusad?

– Jag var inte där och kan inte bedöma det. Men det har ju skett en incident, det är ju klockrent. Sedan har inte jag tagit del av det du har tagit del av, och vi får se vart ärendet går vidare, säger klubbdirektören.

Spelaren kommer inte att stängas av från vidare spel och kontraktet kommer löpa vidare med klubben, säger klubbdirektören.

Följ Sportbladet på Instagram 00:58
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Ishockey