Söderberg: ”Därför är vi ett topplag”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det är inte bara essen i första kedjan som levererar för Colorado.

När de sänkte Florida i Fort Lauderdale i natt var det till exempel Carl Söderberg som stod för två fina mål 

– Vi har ett väldigt bra djup, alla kedjor kan producera. Det är därför vi är ett topplag nu, säger den 33-årige skåningen till Sportbladet.

Colorado Avalanche skuggar Nashville i toppen av västra tabellen – och världen fick se varför i BB&T Center i natt

De var tämligen överlägsna Florida-pantrarna och vann med 5-2 – utan att förta sig.

– Mja, jag tycker inte vi gör någon vidare match. Men det är förstås en styrka att kunna vinna även sådana matcher. Det gjorde vi ju inte för några år sedan, säger Carl Söderberg på telefon från solskensstaten.

1 av 2 | Foto: TT

Han hade själv en lyckad kväll och prickade in två snygga skott – och bevisade därmed, ännu en gång, att det inte bara är Gabriel Landeskog och hans kompisar i förstalinan som driver återuppståndelsen i Klippiga bergen.

– Ja, det var kul att få hänga ett par. De var rätt fina också, fortsätter Carl.

Landeskog satte 17:e målet

– Vi har ett väldigt bra djup, även de tre kedjorna bakom förstaformationen kan verkligen producera. Det är därför vi är ett topplag nu.

Och eftersom de obestridligen är det ser många fram emot nästa match, mot dito topplaget Tampa i Amalie Arena på lördag kväll, med stor förtjusning.

– Ja, det gör vi med. Det blev bara ett mål förra gången vi möttes men det var en fruktansvärt bra hockeymatch, konstaterar Söderberg.

Nämnde Landeskog gjorde ett mål han också – det sjuttonde för säsongen – i tom kasse. Han stod också för en assist, precis som Patrik Nemeth.

Pittsburgh Penguins tycks ha kommit igång nu – på allvar. De sopade till New York Islanders med 6-2 i natt efter två mål vardera av Kris Letang och Phil Kessel.

Patric Hörnqvist, som gjorde ett rekordsnabbt hattrick i förra matchen, tvingades avbryta matchen efter en period på grund av skada.

Coachen Mike Sullivan hade efteråt inget besked om vad som hände svensken eller hur länge han blir borta.

Tampa ångar på i toppen av tabellen. De tog femte raka i natt, genom att slå skadedrabbade Boston med 3-2 hemma i Amalie Arena.

Inga svenskpoäng noterades.

Vinden vill inte riktigt vända för Philadelphia – trots byte av general manager och assisterande coacher.

I nattens hemmamatch mot Columbus hämtade de in 1-3-underläge i tredje perioden, men fick stryk på övertid. Hjälte för gästerna: Seth Jones.

Montreal hade inga större problem med lillebror Ottawa på bortaplan. Segersiffrorna skrevs till 5-2. Paul Byron, nyligen tillbaka från skada, prickade in två mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM