Första segern inför storpublik

Efter två raka förluster fick Magnus Sundquist första segern som huvudtränare

avHans Abrahamsson

GÄVLE. Efter två raka förluster fick Magnus Sundquist äntligen en seger som huvudtränare. 

Brynäs nollade Djurgården och vann mot topplaget med 2–0 inför storpublik i Gavlerinken.

– Riktigt riktigt kul att komma in och känna atmosfären. När det är sånt här tryck är det riktig bra, säger matchhjälten Jesper Jensen som var tillbaka efter en lång avstängning.

Under landslagsuppehållet sparkade Brynäs både Tommy Sjödin och Jan Larsson. Den tredje länken i den dåvarande tränarstaben, Magnus Sundquist, befordrades till huvudtränare och har nu lett Brynäs i tre matcher sedan omstarten.

De två första (Malmö och Färjestad) slutade med övertidsförluster, men hemma mot Djurgården kom äntligen den första segern. Brynäs har därmed tagit poäng i samtliga matcher med Sundquist som huvudtränare.

– Det känns som det är mer energi och fart i grejerna, säger Jensen.

Tillfälligt på grund av tränarbytet, eller?

– Nej, jag hoppas verkligen att det håller i sig, säger Jensen, som var tillbaka efter en fem matcher lång avstängning efter en huvudtackling på Färjestads Per Åslund.

– Jag är glad över att jag fick spela igen, för det är vad jag vill. Jag har tränat en del för mig själv och även varit iväg med danska landslaget, tycker det funkade hyfsat för mig i dag.

Mötet med Djurgården, i en nästan fullsatt Gavlerinken (7 724), var mållöst i de två första perioderna. Närmast utdelning var gästernas Daniel Brodin och hemmalagets Joel Kellman som både träffade målramen i mittperioden.

Jesper Jensen segerskytt

Topplaget Djurgården hade bara skjutit 13 skott efter 40 minuter, att jämföra med Brynäs 21.

– Vi får ta med oss den här matchen, tycker vi spelar riktigt bra och håller dem till ganska få målchanser. Något att bygga vidare på, absolut, säger Jensen.

Drygt sex minuter in i slutperioden spräcktes matchens nolla och det var Brynäs som gjorde det. Jesper Jensen lyckades få in pucken från väldigt snäv vinkel. Ett mål som godkändes först efter videogranskning:

– Jag bara kastade den på mål och det var skönt att se den gå in, säger Jensen.

Du var säker på att den var över linjen?

– Ja, jag hade bra vinkel bakom mål, så jag såg att den trillade över linjen.

Ett mål som också blev segermålet. I slutminuterna kunde Johan Alcén fastställa slutresultat till 2–0 i tom bur.

ARTIKELN HANDLAR OM