Palushaj knäckte Linköping – igen

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Aaron Palushaj stortrivs mot Linköping.

Fyra av hans sex mål har kommit mot LHC – och 29-åringen låg än en gång bakom en vändning mot östgötarna.

– Jag sa att jag hade bra känsla när jag klev på isen i dag, säger Palushaj efter förlängningssegern.

Historien upprepade sig mellan Linköping och Örebro. Precis som när lagen möttes i Behrn Arena i slutet av september vände Örebro underläge till seger efter förlängning. Och precis som i den matchen var Aaron Palushaj, 29, den store segerorganisatören med två mål. Örebrostjärnan gjorde både 2-2 samt 3-3, och i förlängningen sköt Jordan Boucher extrapoängen till Örebro.

­– Jag sa att jag hade en bra känsla när jag klev på isen i dag och det är kul att möta Linköping. De backar inte hem, som exempelvis Mora. Båda lagen är spelskickliga, säger Palushaj.

Amerikanen kommer annars från en rätt tuff period poängmässigt. Han inledde säsongen med att göra sju poäng på fem matcher, men inför Linköpingsmatchen hade han gått mållös i åtta raka matcher.

– Jag har haft några chanser, men ibland går puckarna inte in. Nu var det skönt att göra viktiga mål. Om man leder med 5-1 och man gör det sjätte är det skönt, men inte lika skönt som att ge ens lag chans att vinna på övertid, säger han.

Har måltorkan satt sig i huvudet?

– Nej, inte direkt. Jag är nog förbi den punkten i min karriär där jag börjar fundera. Fortsätter jag skjuta och håller det enkelt kommer det. När man inte gör mål och försöker för mycket går det sällan bra. Jag fortsätter bara skjuta, säger 29-åringen.

Förra säsongen slutade Palushaj sjua i SHL:s poängliga med sina 45 poäng (19+26), och övergången från Brynäs till Örebro var en av SHL:s mest omskrivna. Förväntningarna blev inte direkt mindre när Palushaj på upptaktsträffen fick frågan om vem som var SHL:s bästa nyförvärv och svarade sig själv.

– För att vara ärlig visste jag inte många andra nya spelare. (Erik) Gustafsson i Luleå är en duktig spelare och förstås (Jacob) Josefson i Djurgården. Men jag sa mig själv, lite på skämt. Samtidigt, jag har bra självförtroende och även om jag inte är det bästa nyförvärvet är jag definitivt ett av dem, säger han.

Om du får samma fråga nu, snart 20 omgångar in i säsongen, vem är SHL:s bästa nyförvärv?

– Jag säger nog samma svar. Jag fick bra feedback förra gången, säger Palushaj och skrattar.

Du fick mycket kommentarer alltså?

– Ja, speciellt från Brynäsfansen. De gillar mig fortfarande inte. De är på mig på Twitter och Instagram, men det är rätt kul. Vi får se hur de reagerar efter det här, säger amerikanen.

Palushaj är nu uppe på femte plats i SHL:s poängliga med 16 poäng på 15 matcher.