”Vi har ett härligt go i gänget”

HOCKEY

Niclas Wallins Carolina ångar vidare i NHL-slutspelet

Carolina Hurricanes blev natten till måndagen tredje lag att nå Stanley Cup-semifinal efter att ha hemmabesegrat New Jersey Devils med 4–1.

– Vi har ett härligt go i gänget och det finns inte många lag som kan slå oss just nu, säger Carolinas Niclas Wallin.

New Jersey fick annars den start de behövde när Brian Gionta gav laget ledningen efter mindre än en minut av matchen. Men hemmalaget var för starkt och punkterade matchen definitivt när poängkungen Eric Staal satte det sista målet i tom kasse. Carolina vann kvartsfinalserien med klara 4–1 i matcher.

– Vi förlorade förra matchen i New Jersey men nu kände vi att vi bara skulle vinna hemma och så blev det och det känns oerhört skönt. Vi har ett härligt go i gänget och det finns inte många lag som kan slå oss just nu, säger Carolinas Niclas Wallin.

Efter matchen plockade snart 42-årige Devilsbacken Tommy Albelin med sig pucken, ett tecken på att nattens match var karriärens sista. I semifinal får Hurricanes möta Henrik Tallinders Buffalo, som inte längre kan underskattas efter att ha slagit ut Peter Forsbergs Philadelphia och Daniel Alfredssons Ottawa på vägen.

– Buffalo slog oss senast i serien men nu är vi beredda och de kommer att få jobba jävligt hårt för att ta oss den här gången. De har lite tröga backar och våra forwards kommer att jaga dem varje byte så att de blir trötta. Jag tror vi har bra chans att gå till final, säger Niclas Wallin.

– Formen är kanon men när du har kommit till den här nivån, med match varannan dag, så är det bra att köra på. Vi känner oss ruggigt starka och det kommer att bli svårt att besegra oss, fortsätter han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL