Sundin säljer huset - kan lämna Toronto

Publicerad:
Uppdaterad:

Miljonklippet på drömvillan drar igång spekulationerna om stjärnans framtid

1 av 5 | Foto: FERNANDO MORALES/THE GLOBE AND MAIL
MILJONVILLA Mats Sundin ska sälja sitt exklusiva hus norr om Toronto. Förutom pool och spaanläggning har villan även en specialbeställd gasspis med åtta plattor.

RIGA

Mats Sundin, 35, ska sälja sitt drömhus norr om Toronto för 43 miljoner kronor.

Nu ökar spekulationerna att Sundin är på väg att lämna Toronto Maple Leafs.

- Mats har blått Leafs-blod i sig. Det finns ingen sanning i ryktena så vitt jag vet, säger Sundins agent, JP Barry, till tidningen Globe and Mail.

Båda Toronto-tidningarna The Star och Globe and Mail har ägnat en helsida åt nyheten att Mats Sundin ska sälja sitt lyxiga hus i Forest Hills med utgångspris 43 miljoner kronor.

Spekulationerna har pågått en tid att Torontos lagkapten vill lämna Maple Leafs och vill spela sin sista eller de sista NHL-säsongerna i ett lag som har en chans att vinna Stanley Cup.

Ny tränare

I går presenterade Toronto en ny tränare i Paul Maurice.

Om det är ytterligare en signal att Mats Sundin är på väg bort från laget är en omöjlighet att sia om. Men med en ny tränare brukar det bli förändringar i laget - det är säkert.

Tränarbytet i Toronto kommer samtidigt som nyheten om att Mats Sundin ska sälja sitt hus når ut i Toronto.

Enligt The Star ska Sundin sälja huset för att åter flytta in i en lägenhet i centrala Toronto som han har ägt i flera år.

Och sedan ska man ha klart för sig att Sundin med stor säkerhet gör en bra affär med husförsäljningen. Enligt uppgift köpte han huset i Forest Hill för 30 miljoner kronor för två år sedan och med lite budgivningen kan han nu göra en nätt liten vinst på 15-17 miljoner kronor.

Spanläggning

Huset har en ganska liten tomt, men det är inget ovanligt i storstäder i Nordamerika. På baksidan finns en stor swimmingpool som kantas av svart granit och en stenad terass.

Inne i huset finns fyra sovrum, en liten spaanläggning med ångbastu och rekreationsrum med en gång ut till swimmingpoolen och vinkällaren.

Köket är specialbeställt och har bland annat en gasspis med åtta plattor. Fastighetsmäklare Mike Walton vid Re/Max Professionals Inc ger inga ledtrådar till varför Mats Sundin ska sälja huset. Mr Walton säger att Sundin eventuellt ska titta på ett annat hus i Toronto.

Sundin sa efter säsongen att han vill stanna med Maple Leafs, men medgav att det var jobbigt att missa slutspelet 2006.

- Det är frustrerande att missa slutspelet, det spelar ingen roll om man är 19 eller 35 år. Jag har kommit till ett sådant läge i min karriär att det inte finns så många chanser kvar att vinna Stanley Cup, sa Mats Sundin till Globe and Mail.

Men man ska komma ihåg att Sundin har 1+1 år kvar på kontraktet med Toronto.

Och han är lagkapten i det mycket anrika laget. Då byter man inte arbetsgivare allt för enkelt.

Tomas Ros

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN