Hockey

”De fick löpa gatlopp i flera veckor”

HOCKEY

Silbersky dömer ut förundersökningen

– Lättnad!

Det är hockeyspelarnas spontana kommentar till åklagarens beslut att lägga ned förundersökningen, enligt deras advokat Leif Silbersky.

Kändisadvokaten var dock inte förvånad över fredagens besked.

– Det här är ingen överraskning för mig eller andra som varit insatta i ärendet. Åklagarna föll undan för det offentliga trycket och utredde misstankarna på ett sätt som inte jag är van vid. Det vanliga är att man nöjer sig med den första åklagarens ställningstagande och inte går vidare, säger Leif Silbersky till TT.

Han är starkt kritisk till polisens agerande och förundersökningen av flera skäl.

– Spelarna hämtades till förhör under spektakulära former. Någon timme innan de skulle ut på isen togs de till förhör. Detta fick ett otroligt stort genomslag i massmedierna och det borde man ha insett. Spelarna fick löpa gatlopp i veckor. De ställdes vid den moderna skampålen skulle man kunna säga, säger Silbersky.

Enligt advokaten har hockeyspelarna lidit stort av misstankarna, publiciteten och att utredningen dragit ut på tiden.

Leif Silbersky framhåller också att spelarna aldrig varit delgivna misstanke om något brott och att de inte hörts under den återupptagna delen av förundersökningen.

– Det här är nu ett avslutat kapitel. Vi tänker inte agera på något sätt mot polisen eller åklagarna, avslutar Silbersky.

Sportbladet-TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!