Så straffas Lundqvist efter domarattacken

HOCKEY

Besked i i dag: Stängs av ytterligare en match

Joel Lundqvist fick matchstraff då han skrek ”jävla fitta” till linjedomaren.

I dag beslutade disciplinämnden att Frölundas lagkapten bestraffas med ytterligare en matchs avstänging.

– Jag håller fast vid det jag sa efter matchen, att det hade räckt med tiominuters utvisning, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölunda ledde med 2–0 mot Brynäs och spelade fem mot tre när Joel Lundqvist fick ett oväntat vredesutbrott på ena linjedomaren i samband med en tekning.

– Jag har fått reda på vad Lundqvist sa och har full förståelse för att domarna rapporterar det som ett match penalty. Det han säger är inget som hör hemma på en hockeyplan, sa domarbasen Peter Andersson.

Erkände könsord

Eligt Sportbladets källor skrek Lundqvist ”jävla fitta” till linjedomaren, något som nu bekräftas av hockeyförbundet.

– Jag säger ett könsord, bekräftade Lundqvist efteråt.

Lundqvist missade automatiskt gårdagens möte med Örebro. I dag har disciplinnämnden bestämt att Lundqvist straffas ytterligare. Han stängs av mot HV 71 i morgon, men får spela mot Skellefteå på lördag, då Frölunda tar emot Skellefteå hemma i utematchen, då Frölunda hoppas att 16 500 åskådare ska finnas på plats på Gamla Ullevi.

”Väl hårt straff”

– Jag håller fast vid det jag sa efter matchen, att det hade räckt med tiominuters utvisning. Det är inget snack om att Joel har gjort fel och att vi ska visa respekt mot varandra på isen. Men jag tycker det är väl hårt straff, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Vet du nu exakt vad ha sa?

– Ja, men jag vet inte hur han sa det och vem det var riktat mot. Om det var till den han tekade mot, mot domaren eller någon annan.

Joel Lundqvist, 31, har gjort sex poäng på 25 matcher i SHL i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM