Leksand lånar ut talang till Troja

Simon Mattsson.
Simon Mattsson.

Talangen Simon Mattsson, 20, har inte platsat i Leksand.

Nu lånas han ut till Troja-Ljungby.

– Han stämplar in här i dag. Vi är överens med Simon och hans agent att han kommer att göra fyra eller fem matcher med Troja, säger Trojas sportchef Jerry Andersson till hockeysverige.se.

Följ ämnen i artikeln

Forwarden Simon Mattsson var med och spelade upp Leksand i SHL, men har inte fått spela en minut i högsta serien. Efter 15 poäng (7+8) på nio matcher i Leksands J20-lag lånas han nu ut till Troja-Ljungby, där han redan testat på spel i en match.

– Vi har inget kontrakt med honom utan bara en registrering. Det är ju Leksands spelare. Sedan har väl dom och Simon gjort en deal tror jag. Jag tror att man löst ut honom på något sätt, säger Jerry Andersson till hockeysverige.se.

– Han är en talang som skulle må bra av att spela seniorhockey så han kommer in i det för han har verkligen talang killen.

Mora har gjort klart med backen Alexander Ribbenstrand, 26, som närmast kommer från finska Ässät. Ribbenstrand har spelat 90 SHL-matcher med Djurgården och drygt 200 allsvenska matcher med Almtuna, Västerås och Malmö.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln