Därför ratar Mårts svenske målkungen

HOCKEY

Ratas trots tolv mål i höst: ”Vi har inte hunnit se honom den här säsongen”

En av Europas hetaste målskyttar.

Men Marcus Paulsson, 29, tar inte plats i Pär Mårts landslagstrupp:

– Vi har inte hunnit se honom den här säsongen, säger Mårts.

Foto: Marcus Paulsson.

Marcus Paulsson lämnade inför den här säsongen Färjestad för schweiziska Davos. Där har han gjort stor succé och gjort femton mål på sjutton matcher.

I SHL toppar Simon Hjalmarsson skytteligan med 13 mål på 16 matcher.

Många trodde att Paulssons hysteriska målform skulle räcka för en plats i truppen till Karjala Tournament, som inleds nästa torsdag. Men han fanns inte med när truppen presenterades i dag.

– Han var med på vår bruttolista, men vi har många som levererar även här på hemmaplan. Det är tycke och smak från min sida och den här gången finns han inte med. Någonstans måste vi dra strecket, säger Pär Mårts.

”Kan bli aktuell framöver”

En anledning till att Paulsson inte finns med är att Pär Mårts och hans assistent Peter Popovic inte har sett Paulsson spela under hösten.

– Vi har inte tid att åka hur som helst, det känner jag är en belastning. Mats Hallin (scout för Chicago) har sett Paulsson och jag har fått en rapport från honom.

Marcus Paulsson fanns med i Tre Kronor i Oddset Hockey Games i februari:

– Han fick chansen att visa upp sig då och visade att han har många goda sidor. Levererar han så här kan han bli aktuell framöver. Det är ett bra namn.

■ ■ ■

Skellefteås Joakim Lindström, 29, tackar nej till spel i Tre Kronor. Men själv vill han inte kommentera beslutet.

– Han har varit tveksam till att ställa upp i de här turneringarna. I förra turneringen (Czech Hockey Games) tackade han också nej, säger Pär Mårts.

– Jag kände att vi måste hitta en färdväg, vill Jocke vara med och spela VM måste han vara med även här. Det fick han fundera på och då tackade han nej i alla fall. Men vi är inte osams eller något.

Men du krävde ett svar, om han vill vara med i VM ska han vara med även nu?

– Ja, så var det. Vi har pratats vid och jag har förberett honom att jag vill ha ett svar om hur han vill göra. Och när vi pratade häromdagen tackade han nej. Däremot kan jag kan inte säga hur hans tankar har gått.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor