”Challe sitter säkert”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:

Djurgårdens ordförande har inga planer på att sparka tränaren: ”Vi är på rätt väg”

Juniortränaren Hans Särkijärvi och A-lagsditon Challe Berglund.
Foto: BILDBYRÅN
Juniortränaren Hans Särkijärvi och A-lagsditon Challe Berglund.

Djurgårdens sportchef/tränare Challe Berglund, 47, borde lämna över tränarjobbet till Hans Särkijärvi, 55, anser Sportbladets krönikör Mats Wennerholm.

Men några såna planer finns inte, enligt klubbens ordförande Kareel Lehiste.

– Challe sitter säkert, säger han.

Djurgårdens säsong i allsvenskan har hittills varit en mardröm. Efter 19 omgångar ligger mesta mästarna på en blygsam niondeplats, tre poäng från sjundeplatsen som betyder play off till kvalserien till elitserien.

Efter gårdagens förlust mot Malmö, 3–4 efter straffläggning, skrev Sportbladets krönikör Mats Wennerholm att Challe Berglund skulle ägna sig enbart åt att vara sportchef och lämna över tränarsysslan till J20-tränaren Hans Särkijärvi.

– Vi har inga såna diskussioner för tillfället. Det händer inte så mycket nu när det är landslagsuppehåll, säger Djurgårdens ordförande Kareel Lehiste när Sportbladet frågar om Wennerholms förslag.

Så Challe sitter säkert?

– Challe sitter säkert.

Både som tränare och som sportchef?

– Han sitter säkert.

Hur ser du på Challes roll att vara både tränare och sportchef?

– Det är en tuff roll, men vi sitter alla i tuffa roller. Vi är degraderade och det är inte någon annans förtjänst än vår egen. Vi har satt oss i en situation där vi hamnar i tuffa lägen. Ett sånt tufft läge är att sportchef och huvudtränare blev ett. Vi har inte råd med båda helt enkelt. De finns andra i organisationen som sitter på två stolar, så det är tufft rakt igenom.

Men Hans Särkijärvi finns redan i organisationen som J20-tränare och han har tränat A-laget tidigare, 2005-08. Har det funnits tankar på att lyfta in honom i A-laget?

– Särkijärvi är en bra tränare och kille, han gör ett jävligt bra jobb med våra junior. Men som jag har sagt tidigare har vi inte haft skäl att diskutera det.

Ni har en trogen publik, men fansen börjar bli missnöjda.

– Vi har en fantastiskt publik, det är otroligt imponerande. Det är förståeligt att de är missnöjda. Men vi är medvetna om missnöjet och ska försöka ta en dialog med våra medlemmar.

Är du orolig?

– Vi känner alla att vi inte är nöjda med säsongsstarten och resultaten måste bli bättre. Vi ska vara med och spela i april och då måste det här bli bättre, det råder ingen tvekan om. Samtidigt tycker jag att vi sakta men säkert gör det taktiskt bättre på isen även om det fortfarande finns en del i övrigt att önska. Men vi är på rätt väg, tyvärr lite för långsamt. Men vi ska nog försöka hitta rätt.

På rätt väg? Ni har fem poäng på sex senaste matcherna.

– Jag tycker att vi är på rätt väg spelmässigt. Försvarsspelet har blivit markant bättre, men i offensiven finns det mer att önska. Men vi jobbar som fan på det och gjorde faktiskt tre mål i går, det var längesen vi gjorde det. Dessutom gjorde vi en bra tredjeperiod.

Challe Berglund sa till Sportbladet för tre dagar sedan att han inte har några tankar på att hoppa av, varken som tränare eller sportchef:

– Jag har inte betalt för att tycka om vad tyckare tycker. Vi jobbar på och det jag har att göra är att se till att vi presterar och vinner så mycket matcher som möjligt. Mitt jobb är att få ett vinnande lag, både som sportchef och som tränare.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN