Babcocks försök att övertala ”Lidas”, 42

NHL-säsongen drar snart igång.

Då var Detroits coach Mike Babcock, 49, inte sen att försöka övertala Nicklas Lidström, 42, till comeback.

– Ja, han ringde i går och frågade om jag var sugen att komma över och spela. Men jag sa att jag är ganska nöjd med livet och mitt beslut från i våras, säger ”Lidas” till Sportbladet.

Backen Nicklas Lidström gjorde totalt 20 säsonger i världens bästa liga, samtliga för Detroit. Han noterades för 1142 poäng på 1564 matcher i grundserien plus 183 poäng på 263 matcher i slutspelet, vann Stanley Cup fyra gånger och Norris Trophy, priset som NHL:s bäste back, vid sju tillfällen.

När han i slutet av maj meddelade att karriären är över var det slutpunkten på en fantastisk karriär.

I Detroit Red Wings har man långt ifrån glömt sin stjärna.

”Undrade om frugan var trött på mig”

Lidström arbetar i dag som scout för klubben och när beskedet kom att NHL-säsongen drar igång igen den 19 januari kunde inte Mike Babcock, som coachat laget sedan 2006, hålla sig från att ringa Lidström för ett comebackförsök.

– Vi pratade i går och frågan kom om jag var sugen på att spela igen. Han undrade om frugan var trött på att ha mig hemma hela tiden. Men hon har inte tröttnat på mig, inte än i alla fall, haha. Comeback är inte aktuellt, säger Lidström.

Vad gör du nu om dagarna?

– Jag håller igång och tränar litegrann. Sedan skjutsar jag barnen till skolan och är hjälptränare i ena sonens hockeylag, Vik Hockeys 00:or.

”Blir race fram till slutspelet”

Nicklas Lidström har långt ifrån släppt ishockeyn, även om spelarkarriären är över.

– Jag ska vara VM-ambassadör under turneringen i vår. Sedan är jag fortfarande anställd av Detroit, som scout, så jag ser en hel del matcher. Jag kommer även åka över till Detroit under vintern och vara ambassadör för Red Wings.

Vad tror du om Detroits chanser utan dig?

– Eftersom det bara är 48 matcher blir det ett race fram till slutspelet. Det blir väldigt viktigt att ta poäng tidigt. Jag tror att det är fördel för de lag som har haft spelare igång. Detroit har haft några spelare, som ”Zäta” och Datsjuk, och det ska man försöka dra nytta av.

Men ingen comeback för din del, alltså?

– Nej, trots att jag pratade med Babcock i går så blir det ingen comeback. Jag har det bra som jag har det.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN