Krislaget lyfter mot slutspel

Publicerad 2015-01-16

Landeskog: ”Vi har fått blodad tand”

PHILADELPHIA. Colorado Avalanche är på väg att lyfta igen.

Efter nattens bortaseger över Florida har det förra krislaget plötsligt bara tre poäng upp till slutpelsstrecket i västra konferensen.

– Vi har tvingats ge allt vi har redan nu och efter några segrar fått blodad tand, säger målskytten Gabriel Landeskog till Sportbladet efter 4-2-vinsten.

De gick från botten till toppen i en handvändning ifjol, så förhoppningarna var stora på Av's i år.

Men inledningen på säsongen var en enda lång påminnelse om att man aldrig får något gratis i NHL och först de senaste veckorna har Patrick Roys unga manskap börjat spelat som det anstår ett topplag – och äntligen fått häng på lagen ovanför slutspelsstrecket.

– Jag tycker fortfarande att vi har en del att jobba med. Vi är till exempel ofta för ojämna i matcherna och gör en dålig förstaperiod och en bra tredje eller tvärtom. Det måste vi korrigera, säger Gabriel Landeskog när vi når honom efter Florida-matchen.

– Men vi tvingades till slut inse att vi måste börja ge allt redan nu och med lite framgångar och vinster har vi fått blodad tand.

”Alla drabbades av måltorka”

Det tar sig bland annat uttryck i att lagets tänkta målskyttar tar vara på chanserna på ett helt annat sätt än för en månad sedan

– Det var lite konstigt i början av säsongen då det kändes som nästan alla drabbades av måltorka samtidigt. Det brukar hända en spelare i taget och någon annan kan täcka upp för den uteblivna produktionen. När alla blir kalla på samma gång är det inte så lätt, fortsätter ”Gabbe”.

– Men nu har det å andra sidan lossnat för att de flesta och det underlättar förstås väldigt mycket.

”Har fått lite självförtroende igen”

Den unge lagkaptenen är själv en av pjäserna som skjuter skarpt igen. Han stänkte in nionde målet för säsongen mot Panthers.

– Ja, jag har fått lite självförtroende igen. Det vet alla som spelat hockey, att har man dåligt självförtroende runt kassen, då är det väldigt svårt att göra mål, konstaterar han.

Efter segern i Fort Lauderdale är det alltså bara tre poäng upp till lagen ovanför strecket och hoppel lever i Klippiga bergen.

– Dallas och Minnesota har visserligen några matcher färre spelade än oss, men vi fokuserar bara på det vi själva kan påverka, säger kapten Landeskog.

– Vi försöker inte se för långt framåt heller. Det är 41 matcher kvar, men vi delar in återstoden i sekvenser av fem matcher och koncentrerar oss på de sekvenserna. Nu har vi just avslutat en och den var lyckad. Nu satsar vi på nästa.

Följ ämnen i artikeln