Petterströms dom: Stängs av tre matcher

avNils-Petter Dufva

Pontus Petterström anmäldes efter att ha kört upp klubban i skrevet på Anton Rödin.

Nu har domen från disciplinnämnden kommit.

Skellefteåforwarden stängs av tre matcher varav en omvandlas till böter.

Foto: C MORE HOCKEY

Det var i den första perioden i den första kvartsfinalen mellan Skellefteå och Brynäs som Pontus Petterström körde upp klubban i skrevet på Anton Rödin i samband med en tekning.

Petterström blev inte utvisad för tilltaget och efteråt delade Rödin ut kritik mot både domaren och Skellefteåspelaren.

– Feg sak att göra. Jag vet inte om de (Situationsrummet) kikar på den eller vad de gör. Han kör upp den rätt i klockspelet. Jag tycker att det är solklart matchstraff, sa Anton Rödin till Sportbladet efter matchen.

”Det är som det är”

Men i går bestämde sig Situationsrummet för att anmäla händelsen till disciplinnämnden.

– Det är som det är. Jag vill inte kommentera så mycket i media egentligen utan vi har instanser som sköter saker och ting. Sedan kan jag tycka att det är lite synd att det blir debatter i tidningar där folk skriker på anmälan hit och dit. Det hör inte till. Vi har en instans som ska sköta det här tillsammans med domarna. Låt dem sköta det så blir det blir det bra, sa Skellefteås tränare Hans Wallson efter lagets träning i går.

”Respektlöst”

Nu har domen kommit. Petterström straffas med tre matchers avstängning varav en omvandlas till böter.

”Att använda sin klubba på det sätt Pontus Petterström gjort är respektlöst och medför risk för skada. Han ska därför ådömas en avstängning”, skriver disciplinnämnden i sin bedömning.

ARTIKELN HANDLAR OM