Malmö Redhawks

Upp i serieledning – trots poängtapp

Av: 

Stefan Alfelt

HOCKEY

MALMÖ. Malmö är återigen serieledare trots att man missade ännu en trepoängare i sin hemmaarena.

Men Jens Jakobs straffavgörande som räddade extrapoängen kan bli enormt viktig i det avslutande racet om att hamna över det översta strecket.

Topplaget Malmö förde matchen men visade upp den ineffektivitet man haft så ofta den senaste tiden på sin hemmaarena. Puck och spelare förflyttades i snabb fart men man kom sällan till riktigt klara målchanser mot ett Oskarshamn som spelade tätt med ett följsamt försvarsspel.

Skotten togs i dåliga lägen och Oskarshamns målvakt Gasper Kroselj stod rätt för det mesta och räddade utan att behöva göra publikfriande aktioner.

I övertiden hade Malmö bästa chansen när Jens Jakobs frick åka fri med pucken från halva planen men hans skott kunde Kroselj styra ut med plockhandskhanden.

Spelmässigt visade Malmö sig inte som ett klockrent topplag. Spetsen framåt saknades men poängen räcker till att ta tillbaka serieledningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö Redhawks