Luleå HF

Luleåsponsorn: "Jag är ingen Abramovitj"

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

I går kunde Sportbladet berätta om Luleås nya sponsor, Minecraft-miljardären Jakob Porsér.

I dag berättar han för NSD om satsningen.

– Det känns som välinvesterade pengar, det känns rimligt och det drabbar ingen fattig, säger han till tidningen.

Luleå ska utmana Skellefteå om att bli Sveriges hockeystormakt. Det är klubbens tydliga målsättning.

Och igår kunde både NSD och Sportbladet berätta att klubben får hjälp av en av Sveriges rikaste personer, TV-spelsmiljärdären Jakob Porsér.

Inför kvällens CHL-final berättar han nu för NSD om sina planer:

– Jag är absolut inte Roman Abramovitj. Det finns alltid en risk med för stora förväntningar – det är bara att gå till vilken sillyseason som helst, när jag suttit på internetforum och diskuterat värvningar. Plötsligt blir en okänd spelare från SM-liiga Sidney Crosby, det finns ett inbyggt problem med det. Jag kommer att skjuta till lite grann, men i slutänden finns det andra saker som jag också vill göra för mina pengar.

”Väntar mig ingen som helst avkastning”

Hur mycket pengar det handlar om vill han inte säga någonting om, men han sprider hellre ut dem över flera år i stället för att ge klubben en klumpsumma. Klart är också att han inte räknar med att få någonting alls tillbaka.

– Det jag vill säga är att jag har inget intresse av att tjäna pengar på det här. Jag förväntar mig ingen som helst avkastning.

– Jag är inte ute efter att få något att säga till om. Jag kommer inte att gå till "Osten" och säga vad som ska värvas eller vad pengarna ska användas till. De pengar som föreningen har ska rimligtvis föreningen själv förvalta på bästa möjliga sätt. Det är helt och hållet deras bord – jag vill inte ha mer att säga till om än mitt medlemsskap i Luleå Hockey redan ger mig.

Själv tror Porsér inte att hans vardag förändras:

– Jag kommer att sitta i Coop arena eller framför tv:n och skrika. Som vanligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF