CHL, Champions Hockey League

Fabricius ord som får Frölunda att rasa

Av: 

Max Wiik

HOCKEY

”Kommer tillbaka till matchen och säger ’whatever it takes’ till mig”

Luleå. Frölundas Oscar Fantenberg fick matchstraff när han tacklade Karl Fabricius som tvingades lämna isen.

Sedan återvände Luleå-forwarden och hånade Frölunda - som nu rasar mot hans beteende.

– Det är pinsamt, säger Mathis Olimb.

Luleå Hockey hade precis reducerat till 1-2. Elva minuter och 19 sekunder återstod av CHL-finalen mot Frölunda. Då tacklade gästernas Oscar Fantenberg ned hemmalagets Karl Fabricius rakt ned i isen och fick matchstraff.

Det ledde till att Luleå vände matchen helt, vann med 4-2 och nu kan kalla sig Europamästare.

Fabricius lämnade isen i samband med tacklingen - men återvände några minuter senare. Då hånade han Frölundas Mathis Olimb genom att säga "whatever it takes". Och nu rasar Göteborgslaget mot hans beteende.

– Jag tycker det är en clean hit. Fabricius filmar. Sen kommer han tillbaka till matchen och säger "whatever it takes" till mig. Det är pinsamt. Vi står och tjafsar vid teket och han säger det till mig. Det får han stå för, säger Mathis Olimb.

”Han är patetisk”

Olimb får medhåll från lagkamraten Joel Lundqvist som kallar Luleå-forwarden för "patetisk".

– Han ligger och grinar och sen är han med och spelar. Vad ska man säga? Jag tycker att han är patetisk. Det blir matchavgörande. Han ligger precis som om man ska bära ut honom på bår och sen är han inne och flinar. Det är bedrövligt, säger Joel Lundqvist.

Han fortsätter:

– Jag har full respekt för om han skadar sig och måste avbryta matchen. Men när han är med och lirar sen så blir man tokig, säger Lundqvist.

Karl Fabricius själv menar att han klev av för att kolla efter eventuella tandskador eller om läppen behövde sys. Han säger att i princip ingenting skulle kunna stoppa honom från att återvända.

– Att inte komma tillbaka till en sådan här match... Då hade de fått dra mig av isen. Jag ville in och spela, säger Karl Fabricius.

Att han ska ha sagt "whatever it takes" till Mathis Olimb är ingenting han kommer ihåg.

– Inte fan vad jag minns, säger Fabricius.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

CHL, Champions Hockey League