”Kan vara det fulaste jag gjort”

NHL: Var uträknade – nu närmar sig Philadelphia slutspel

avPer Bjurman

COLUMBUS. De har varit uträknade fler gånger än en åldrande boxare, men Philadelphia Flyers vägrar ge sig – och efter ännu en seger i natt, mot Ottawa, är det plötsligt bara tre poäng upp till sista slutspelsplatsen för busarna från Broad Street.

– Det är väldigt roligt att spela just nu. Vi känner att vi har chansen i alla matcher, säger målskytten Oskar Lindblom till Sportbladet efter 3-2-triumfen.

Så sent som för någon veckan sedan var domen enhällig hos NHL-expertisen:

Flyers är för långt efter och kommer inte klara det; fansen i Wells Fargo Center får ingen slutspelshockey att trösta sig med efter den här svåra utmaningen till grundserie.

Men spelarna lyssnar uppenbarligen inte på den träliga visan. De bara pumpar på, krigar till sig poäng i match efter match – och vips är det som sagt bara tre poäng upp till Columbus och Montreal på varsin sida om slutspelsstrecket i öst.

”Kommer krävas mycket”

Det ser kort sagt ut att bli en riktigt spännande spurt fram till sista omgången sjätte april.

– Ja, jo. Mycket återstår, vi har många svåra matcher kvar och vet att det kommer krävas väldigt mycket för att vi ska klara det, säger Oskar Lindblom på telefon från Philadelphia.

– Men samtidigt är det såklart inspirerande att vi verkligen är med i racet. Det är väldigt roligt att spela just nu, vi har bra ”go” i laget och känner att vi har chanser i alla matcher.

”Kan vara det fulaste jag gjort”

Den mot Ottawa i natt beskriver Oskar som rätt svår, eftersom den avsågade motståndaren spelar helt utan press – men Flyers gjorde ändå vad de skulle.

– Vi hade en lite blek start och de  fick tidig ledning. Men i mitten av första kom vi igång och sedan tycker jag vi dominerade, fortsätter han.

– Så har det sett ut på slutet. Vi spelar väldigt bra just nu. Det är också att inspirerande att se.

Den 22-årige gästriken stod själv för kvitteringen i början av andra perioden. Ja, hans ben var i alla fall det sista pucken träffade innan den försvann in i Senators-kassen…

– Det kan vara det fulaste mål jag någonsin gjort, skrockar han.

– Jag såg inte ens att det kom ett skott i den riktningen, men ja, på något sätt träffade den mitt ben. Å andra sidan är det därför man söker sig mot kassen, för att sådant kan hända. Det är där jag ska vara och det är sådana mål jag ska göra.

▪▪▪

Columbus är som sagt ett av lagen Philadelphia jagar - och de ställde till det för sig själva i natt igen.

Trots all offensiv sprängkraft de knöt till sig i samband med trade deadline blev ännu en gång nollade – och fick stryk med 2–0 – borta mot New York Islanders.

Därmed hänger playoff-statusen på en tämligen skör tråd i Ohio.

– Jag tycker vi spelar bra, men vi kan inte göra mål. Vi skjuter utanför kassen för det mesta. Vi måste korrigera det, säger coachen John Tortorella.

▪▪▪

Carolina Hurricanes är å sin sida på väg att lämna streckdramat bakom sig.

De tog en ny, blytung seger borta mot Colorado i natt – med 3–0 – har nu fyra poäng till godo på de jagande lagen under strecket.

Samtidigt hade Colorado mitt i allt elände lite tur, för samtidigt förlorade även konkurrenterna i det västra streckrallyt stort.

Arizona åkte på en svidande 7–1-propp mot Chicago i United Center och Minnesota blev också tillplattade med 3–0 – hemma mot San Jose.

Så status quo råder i det dramat.

Erik Gustafsson och Marcus Krüger stod för varsin assist i Chicago-matchen och Gustav Nyquist för  en i San Jose-diton.

▪▪▪

New York Rangers kom tillbaka från 2-0-underläge borta mot Edmonton, men förlorade till sist på övertid. Hjälte i Rogers Place: Leon Draisaitl.

Foto:  Eric Hartline-USA TODAY Sports IBL
Oskar Lindblom i kamp med Ottawas Anthony Duclair

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM