Karlsson övertidshjälte – avgjorde på friläge

avHampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Erik Karlsson börjar se ut som Världens bäste Karlsson igen efter den ”jobbiga” tiden kring transfer deadline.

I natt avgjorde stjärnbacken för sitt Ottawa läckert på ett friläge i övertidsperioden.

–Erik och vår målvakt var enastående i kväll. När dina två viktigaste spelare i laget spelar som bäst, det är då vi är som bäst, säger Senators-coachen Guy Boucher.

"Tonight, Erik was outstanding and our goalie was outstanding," Senators coach Guy Boucher said. "That's what you get when the two most important players on the team are at their best. That's when we're at our best."

Nu när transfer deadline lagts till handlingarna och alla rykten kring kapten Karlsson tystnat för den här gången, verkar det som att svensken börjat kunna fokusera på det han brukar vara bäst i världen på: spela hockey.

 – Ja, jag måste erkänna att alla rykten och allt surr på slutet varit en distraktion, både privat och hockeymässigt. Nu känns det mycket bättre och det gäller hela laget, erkände Karlsson för Sportbladet i första matchen direkt efter fönstrets stängning.

Och det syns nu också på pappret.

På de fyra senaste matcherna (två vinster och två förluster för Ottawa) har Erik Karlsson skjutit två mål och fem assist. Nästan två poäng per match alltså!

Ett mål från att bli historisk

I natt passade superstjärnan från Landsbro fram Matt Duchenes 2–1-mål i tredje perioden, men Tyler Seguin kvitterade med drygt en minut kvar av matchen.

Väl på övertid utnyttjade Ottawa när Dallas slarvat i anfallszon genom en passning från John Klingberg som rann rakt igenom i slottet. En puck som friställde Erik Karlsson – efter att han skrinnat så fort att det långa hårsvallet stod som en flagga genom mittzonen – och ett par finter senare var matchen avgjord.

Med målet är Karlsson bara ett ifrån att tangera Mike Fisher som har gjort flest övertidsmål (7) i grundserien i Senators historia.

Foto: Jerome Miron / X02835

Klefbom hjälte och Hjalmarssons första

Vi hade fler svenska backar som blev övertidshjältar i natt. Oscar Klefbom tryckte in 4–3 hemma mot Arizona bara 40 sekunder in på övertiden efter en öppnande passning från Connor McDavid.

Klefbom hade inte haft nätkänning innan dess sedan 9 december, alltså på 33 matcher.

Niklas Hjalmarsson gjorde också ett efterlängtat mål när han pricksköt in 3–3 – hans första mål för säsongen och därmed också det första någonsin för sitt Arizona Coyotes.

Foto: Jason Franson / TT / NTB Scanpix

▪▪▪

Johan Larsson stod för ett av målen när Buffalo överraskade mot Toronto och vann med 5–3.

I Toronto, som har det tungt just nu – förlusten var fjärde raka – gjorde Leo Komarov två mål, ett av dem på assist från William Nylander.

Åtta galna hyllningar till Erik Karlsson 00:44

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM