Elias Pettersson skadad: ”Olyckshändelse”

Motståndaren: ”Vill inte skada någon”

avPer Bjurman, Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Aj, aj aj…

Elias Pettersson skadade ett knä i natt, tvingades avbryta Vancouvers bortamatch mot Montreal och kan i värsta fall bli borta en längre stund.

– Han kommer knappast att spela mot Toronto på lördag men han stannar med laget, säger coachen Travis Green.

Det kan svänga fort i en hockeystjärnas tillvaro.

Så sent som i går natt toppade Elias Pettersson en helt fantastisk dag med att fullborda NHL-karriärens första hattrick – på övertid.

Ett dygn senare låg han på isen i Bell Centre i Montreal med smärtor i ett knä, kom till slut på fötter, försvann ut i omklädningsrummet och återkom inte mer i matchen.

1 av 2 | Foto: Graham Hughes / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix

Efteråt är coachen Travis Green fåordig om hur illa däran hans bäste spelare är – och hur länge han kan tänkas bli borta.

– Det handlar om skada i nedre delen av kroppen. Jag vet inte när han är tillbaka. Han kommer knappast spela mot Toronto på lördag men han stannar med laget under vår roadtrip, säger han på sin presskonferens.

”Inget oschysst alls”

Det låter i alla fall lite hoppfullt.

Skadan uppstod när Montreals finländske rookie Jesperi Kotkaniemi i en situation precis framför hemmakassen i andra perioden tog tag i Elias för att fösa i väg honom, varvid de båda spelarna fastnade i varandra och föll – och precis i fallet vred svensken till benet, eller knäet.

Eftersom Kotkaniemi efter det tidigare mötet lagen emellan, i Vancouver, skämtade om att han ”hatar svenskar” och att han inte tyckte det var ”något speciellt” med Pettersson var det gott om Canucks-fans på sociala medier som under natten anklagade finländare för att försökt skada den blågule rookie-sensationen, men det tillbakavisas helt av coach Green.

– Det var inget oschysst alls i den situationen. Det blev ingen utvisning och skulle inte ha blivit någon heller. Det var en ren olyckshändelse, säger han.

”Vill inte skada någon”

Efteråt beklagade sig Kotkaniemi över det inträffade.

– Jag vill inte skada någon. Båda föll och och kanske ramlade jag på hans ben. Jag är inte säker på vad som hände. Han är en bra spelare. Alla i ligan vill ha honom på isen och det vill jag med, säger finländaren till Sportsnet.

Elias missade sex matcher på grund av hjärnskakning i höstas.

Hur många det blir nu återstår att se.

I Vancouver håller fansen andan.

Matchen i natt vann Montreal till sist med 2-0.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM