”Känns som att vi får igen lite från tidigare under säsongen”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Det är dags att utfärda orkanvarning i NHL.

Carolina Hurricanes spelar plötsligen lysande hockey, vann söndagens matiné mot Nashville efter ett ännu ett hattrick av finländske artisten Sebastian Aho och har nu bara tre poäng upp till slutspelet.

– Det känns som att vi får igen lite från tidigare under säsongen när vi spelade bra men förlorade i alla fall, säger målskytten Lucas Wallmark till Sportbladet efter 6–3-triumfen.

Det såg ett tag ut som att det skulle bli som vanligt för North Carolinas NHL-hopp.

Canes började storartat under hösten men hamnade sedan i sin traditionella formsvacka och tyckte i mitten av december vara avsågade i streck-racet.

– Men för det mesta spelade vi ändå bra då också, säger svenske centern Lucas Wallmark på telefon från Raleigh.

– Problemet var att vi inte kunde göra mål. Nu har vi dock börjat få studsarna med oss igen. Det är skillnaden. Vi får igen lite nu efter att ha förlorat matcher vi borde vunnit.

Hittat toppformen

Ja, faktum är att de vunnit sex av sina sju senaste matcher – och den sjunde förlorade de mot snudd på oslagbara Tampa – och är med i streckstriden igen. Efter den meriterande 6–3-segern mot Nashville under söndagen har de faktiskt bara tre poäng upp till New York Islanders på sista wild card-platsen i östra tabellen.

– Ja, fortsätter Lucas, det är såklart väldigt roligt. Man känner verkligen hur hela gruppen fått starkt självförtroende. Nu gäller det bara att pumpa på även i fortsättningen.

En som redan pumpar på så det skvätter om det är finländske ynglingen Sebastian Aho. Han fullbordade ännu ett hattrick mot Predators och nådde därmed noteringen 20 mål – varmed en trevlig bonus på 1,9 miljoner kronor kickade in.

Sebastian Aho
Foto: Gerry Broome / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Sebastian Aho

– Aho är helt otrolig, berömmer svenske lagkamraten Wallmark.

– Han är bra på så mycket. Extremt giftig men också en riktig lagspelare. Det är verkligen roligt att lira i samma lag som honom.

Överlistade stjärnmålvakten

Lucas, som efter några år i farmarligan etablerat sig på allvar i NHL den här säsongen,  prickade in ett mål mot Nashville själv också. I mitten av andra perioden kom han loss i en två-mot-en-kontring med Jordan Martinook och satte en riktig pärla i nättaket bakom Pekka Rinne. 

– Ja, det var kul. Jag har skapat rätt mycket men inte haft något riktigt flyt så det var skönt att se den pucken gå in, säger.

– Det känns överhuvudtaget bra just nu. Jag får mycket förtroende och när man får det växer självförtroendet.

Filip Forsberg gjorde två av Predators mål och Viktor Arvidsson assisterade till ett.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!