Brynäs förlänger med stortalangen

avAdam Borg

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Brynäs har säkrat en viktig underskrift till kommande säsong.

Stortalangen Adam Boqvist har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben.

– Det känns jättekul, för mig är det en barndomsdröm, säger 17-åringen till Brynäs hemsida.

17-årige backtalangen Adam Boqvist har haft en händelserik säsong. SHL-debut med Brynäs, hockeyallsvensk debut med Almtuna samt ett U18-VM-brons med Småkronorna. Totalt noterades talangen för sex poäng i U18-VM.

Efter den framgångsrika säsongen belönas nu 17-åringen med ett nytt kontrakt med Brynäs. Detta meddelade klubben under tisdagen.

– Det är mycket glädjande att vi nu har skrivit kontrakt med Adam som är en jättetalang. Dessutom extra kul att han kommer ur den egna utbildningsverksamheten, säger sportchefen Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

”Valet var självklart”

Inför sommarens NHL-draft snackas det mest om Frölundas Rasmus Dahlin som förväntas gå som etta. Boqvist, som ses som en nästan lika stor talang, väntas också gå tidigt i draften. Under de senaste rankingarna som gjorts tippas 17-åringen gå bland de tio första spelarna.

– Det känns jättekul, för mig är det en barndomsdröm, så valet var självklart. Jag har trivts bra i föreningen, känner mig trygg och är glad för att utvecklas vidare här. Gävle känns också som hemma, jag har bott här i tre år och har vänner både inom och utanför hockeyn, säger Adam Boqvist.

Boqvist kom till Brynäs ungdomsverksamhet från Hedemora inför säsongen 2015/16. Det nya kontraktet med klubben sträcker sig över kommande SHL-säsong. Med den senaste underskriften meddelar nu Brynäs att backsidan till kommande säsong är komplett.

ARTIKELN HANDLAR OM