Lundqvist tvingas tacka nej till VM – skadan sätter stopp

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

avDaniel Sörensen

HOCKEY

Henrik Lundqvist tackar nej till VM i Danmark i maj.

Beslutet beror på en knäskada som målvakten plågats av de senaste månaderna.

– Det tar emot, men måste tyvärr tacka nej till VM i år. Min knäskada som jag dragits med senaste 5-6 månaderna sätter stopp, skriver han på Twitter.

Det har tidigare varit tveksamt om New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist skulle kunna ansluta till den Tre Kronor-trupp som ska åka i väg till danska Köpenhamn och Herning och spela VM-hockey 4–20 maj.

Tidigare i veckan rapporterade det svenska ishockeyförbundet vilka NHL-spelare som de valt att ge chansen i mästerskapet. Samtidigt meddelade de att de fortfarande höll en dialog med flera spelare, bland andra Lundqvist, som fortfarande var aktuella för spel.

Hoppas få chansen igen

Men nu bekräftar Henrik Lundqvist, via sitt Twitter-konto, att han tvingas tacka nej till VM-spel med Tre Kronor.

Beslutet baseras på en jobbig knäskada som plågat målvakten en lång tid.

”Det tar emot, men måste tyvärr tacka nej till VM i år. Min knäskada som jag dragits med senaste 5-6 månaderna sätter stopp. Ska träffa läkare i veckan för en injektion och sedan blir det rehab närmsta 4 veckorna. Hoppas på en ny chans”, skriver han i två separata inlägg.

Även Henriks tvillingbror Joel, till vardags i Frölunda, har tackat nej till VM-spel i maj.

Rehabträningen i gång direkt

Lundqvist utvecklar senare sitt besked i en intervju med SVT Sport.

– Jag har pratat med Grönborg i två veckor för att se om man kan hitta energi, jag måste prioritera för att se till att jag är redo till nästa säsong, då finns det inte så mycket att vänta på längre, säger han.

Nu ska knät fixas till inför nästa säsong. Rehabiliteringen sätter i gång direkt för stjärnmålvakten.

– Jag hade läkarundersökning för några dagar sedan och då var det som jag hade befarat. Vi har ju haft koll på knät hela året men efter en MRI (magnetröntgen) beslutade läkarna för att sätta en spruta i knät och försöka få ordning på det. Jag kan inte ha ett år till där jag känner att jag måste hålla på och anpassa massa bitar i uppladdningen, säger han till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM