Lundqvist hjälte i Winter Classic

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Knep en straff med 19 sekunder kvar

1 av 21 | Foto: SCANPIX

19 sekunder kvar och straff för Flyers.

Då klev Henke Lundqvist fram som Rangers store hjälte i Winter Classic.

– Jag kommer för alltid att minnas den här dagen, säger Lundqvist efter 3–2-segern.

Det blev en publikfest med 47 000 åskådare i utomhusmatchen på baseballarenan Citizens Bank Park. Men jublet fastnade i halsen på Philadelphia Flyers-fansen då New York Rangers – som var utspelat till en början – vände 0–2 till 3–2.

Även om doldisen Mike Rupp satte två mål så var det Henke Lundqvist som blev den store hjälten.

”Hade stor press på mig”

Flyers pressade frenetiskt på slutet och med bara 19 sekunder kvar dömde domaren straff då Rangers utespelare Ryan McDonagh blockerade pucken i målgården.

Danny Briere fick läget att kvittera – men Lundqvist läste straffen och knep igen benskydden när Briere försökte skjuta mellan benen.

– Straffskytten har en otrolig respekt för honom i det läget. Det tror jag blev avgörande, säger Rangers chefsscout Anders Hedberg i Viasat Hockey.

– Det hade varit tufft att släppa in ett mål där. Jag hade en stor press på mig i det läget, men jag visade tålamod och väntade ut deras straffskytt, säger Lundqvist.

Jagr skadad

Lundqvist gjorde en stormatch i övrigt, motade 33 av 35 skott, och höll Rangers kvar i matchen. Det syntes att han njöt på isen.

– Hela upplevelsen var fantastisk från första stunden vi kom hit. Jag kommer för alltid att minnas den här dagen, säger Lundqvist till NBC.

I Flyers utgick Jaromir Jagr en minut in på andra perioden. Han återvände så småningom till bänken, men spelade inget mer.

Flyers ville inte berätta vad som var fel med stjärnan medan Jagr själv sa att han skadat vänsterbenet, men hoppades att snart vara tillbaka.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN