De läckraste målgesterna

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

Tv-spelsdyket, lerduveskyttet, fist-pumpen, uppercuten och bågskyttet toppar listan

Max Fribergs målgest under JVM blev en snackis.

I elitserien snackas det tyvärr inte lika mycket om hur man firar ett mål.

Men visst är det underhållande med en läcker målgest.

Här rankar jag mina favoriter den här säsongen.
 

1. Mario Kempe, Djurgården – tv-spelsdyket

Inte nog med att Mario Kempe avgjorde derbyt mot AIK den 22 december i straffläggning. Firandet gick inte av för hackor.

Kempe tog sats och gjorde tv-spelsdyket ”Brick fall”, som han hämtat från Fifa 12, och fick hela laget att göra samma sak.

– Vi har pratat om det på kul när vi har suttit hemma och snackat eller i omklädningsrummet. Att göra den nästa gång någon gör mål. Men det var inget jag tänkte på innan, det bara kom i skallen, förklarade Kempe efteråt.

Se målgesten här.

2. Richard Gynge, AIK – lerduveskyttet

När AIK säkrade slutspelsplatsen mot Modo förra säsongen firade Richard Gynge sitt mål med att klättra upp på sargen.

När AIK krossade Djurgården i derbyt den 14 oktober var det dags för en ny fräck målgest av skarpskytten. Efter att Gynge Foppa-snurrat bakom mål och hängt upp pucken i krysset med en backhand dammade han av Teemu Selännes 15 år gamla målgest.

Gynge kastade upp handsken i luften, gled på ena knäet och sköt ned handsken med hockeyklubban.

– Jag hade lovat en kompis som är bra på lerduveskytte att jag skulle göra den där gesten om jag gjorde mål, sa Gynge.

Se målgesten här.

3. Per Ledin, HV71 – fist-pumpen

HV:s kämpe har gjort sex mål den här säsongen, vilket är många om man mäter med Per Ledin-mått. Och han jublar som om han vunnit SM-guld varenda gång, något som är förjäkla härligt att se.

Ledin glider på ena knäet och kör ”fist-pumpen” med höger knytnäve. När han nätade mot sitt gamla lag Luleå den 19 november spetsade han målgesten med att hoppa sönder sargen.

– Jag har alltid blivit glad när jag gör mål, det spelar ingen roll om det varit på gatan när man var grabb eller i elitserien, det är alltid lika roligt, och då försöker jag visa det, sa Per Ledin.

Se målgesten här.

4. Sanny Lindström, Färjestad – uppercuten

Backen Sanny Lindström har bara gjort ett mål den här säsongen. Tyvärr, bör tilläggas.

När han nätade i premiären mot Skellefteå den 15 september firade han med att glida på en skridsko och slå en uppercut i luften.

Se målgesten här. (0.58 in i klippet)

5. Sebastian Wännström, Brynäs – bågskyttet

Brynäs-talangen Sebastian Wännström firar en del av sina mål med att imitera en bågskytt. Inte jätteoriginellt och nyskapande, men ganska stiligt och i alla fall bättre än att bara sträcka armarna rakt upp i luften, vilket de flesta i elitserien gör.

Se målgesten här. (1.45 in i klippet)

Fotnot: Timrå-talangen Max Friberg satte under JVM klubban mellan benen och gled fram på isen med bägge händerna högt på klubbskaftet – något som skapade stor uppståndelse.

BÄSTA MÅLGESTEN GENOM TIDERNA

Jonas Bergqvists ”Helikoptern”. Den förre Tre Kronor-stjärnan riskerade att kapa skallen av sina lagkamrater varje gång han svingade sin klubba, men visst är det en målgest vi vill ha tillbaka?!

CITATET:

”Har du inget att säga? Ljug.”

Skellefteås Johan Forsberg filosoferar på sin Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM