Mårts offrar fem spelare i truppen

avErik Karlsson, Fredrik Jönsson

I morgon förstärks Tre Kronor med NHL–stjärnor.

I kväll bestämde förbundskapten Pär Mårts vilka han offrar.

– Det här är sådana spelare som ska spela högst upp i hierarkin, jag tycker vi får in sådana spelare från NHL. Det är det som är grejen, säger Mårts till Sportbladet.

Sverige föll mot Finland med 1–4 i Kajotbet Hockey Games, det var Tre Kronors femte raka nederlag.

Om bara några dagar börjar VM på hemmaplan och från och med i morgon förstärks Blågult av NHL–stjärnor.

När Tre Kronor landade på svensk mark i kväll berättade Pär Mårts vilka spelare som får lämna truppen till förmån för spelarna från Nordamerika.

Det blir Patrik Lundh, Jonas Andersson, Mattias Karlsson, Johan Harju och Linus Omark.

– Det här är sådana spelare som ska spela högst upp i hierarkin, jag tycker vi får in sådana spelare från NHL. Det är det som är grejen, säger Mårts till Sportbladet.

Hur tog spelarna det?

– Ja, det är olika så klart. Det är här för att konkurrera, det är klart att de tycker det är tråkigt. Det har jag full förståelse för.

”Har inte spelat skitbra”

Linus Omark blev inte allt för chockad av beskedet.

– Det är inga problem, jag har inte spelat skitbra direkt, det var inte så oväntat. Det gick inte som jag hade förväntat mig med Tre Kronor. Det var väl inte bäddat för succé, säger han.

Varför inte?

– Jag kommer från en liten rink och har inte spelat på en månad, det var nio dagar utan rink. Det är inget att skylla på, men det tar tid att anpassa sig.

Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv har inte varit i kontakt med Daniel Alfredsson, Ottawa. Han kommer att ha det under kvällen, besked väntas imorgon.