Här är Damkronornas trupp till VM i Kanada

Foto: Jenni Asserholt
HOCKEY

Här är glädjebeskedet för Damkronorna: Lagkaptenen Jenni Asserholt är tillbaka från sin fotskada och finns i truppen som Leif Boork tagit ut till VM i Kanada som inleds om knappt två veckor.

VM i Kanada spelas mellan 28 mars och 4 april. Sverige möter Schweiz, Japan, Tjeckien i B-gruppen. På tisdagen tog Leif Boork ut den preliminära truppen till mästerskapet och det stora frågetecknet var om lagkaptenen Jenni Asserholt skulle finnas med.

Det gjorde hon.

Asserholt drog av ett ledband i foten för ett par månader sedan, men är nu återställd och redo att göra comeback som Damkronornas lagkapten under mästerskapet i Kanada.

– Hon var ganska illa skadad i sin fot och många trodde inte hon skulle hinna tillbaka. Men är det någon tjej som vet hur man rehabiliterar sig och har disciplinen att genomföra det, så är det verkligen Jenni. Hon spelade faktiskt med HV nu i kvartsfinalen och det var bra att hon fick några matcher, säger förbundskapten Leif Boork på presskonferensen.

– Det var otroligt viktigt att få några matcher här. Jag är en spelartyp som måste vara i gång mycket, sa Asserholt efter den första kvartsfinalen med HV.

Saknas i truppen gör dock fortfarande skadade stjärnduon Erika Grahm och Emma Nordin.

✓ MÅLVAKTER

  1. Sara Grahn

30. Minatsu Murase

35. Sarah Berglind

✓ BACKAR

  3. Anna Kjellbin

  5. Johanna Fällman

  7. Johanna Olofsson

  8. Annie Svedin

  9. Caroline Markström

10. Emilia Ramboldt

12. Elin Lundberg

22. Emma Eliasson

✓ FORWARDS

  4. Jenni Asserholt

13. Hanna Sköld

14. Sabina Küller

15. Lisa Johansson

16. Pernilla Winberg

18. Anna Borgqvist

19. Maria Lindh

20. Fanny Rask

21. Erica Udén Johansson

26. Hanna Olsson

28. Michelle Löwenhielm

29. Olivia Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM