”Häftigaste matchen i karriären”

Foto: Leksands målvakt Frans Tuohimaa ser fram emot derbyt.
HOCKEY

Kampen om SHL-kval, absolut. Men vad spelar det egentligen för roll?

Leksand mot Mora – i den sista omgången i slutspelsserien – är så mycket mer.

Det är kampen om Dalarna.

Och vem hade egentligen trott det?

Att säsongen skulle avslutas för Leksand eller Mora i den absolut sista omgången i Hockeyallsvenskans slutsspelsserie – dessutom mot varandra.

Säsongen har varit lång. Leksand har varit favorittippat, krisat, bytt tränare, vänt på steken och var vid allsvenskans grundseries slut seriens hetaste lag. Laget hamnade på en fjärdeplats och fick med sig två poäng in i slutspelsserien.

”Det blir helt galet”

Mora, som hamnade på en sjätteplats i grundserien, fick inte med sig några poäng alls, men fyra matcher och elva inspelade poäng senare så har man helt plötsligt allt i egna händer. På bortais. Mot Leksand.

– Det blir en av de största matcherna. Det blir helt galet. Det är den häftigaste matchen i våra karriärer. Det är inte många av oss som spelat en sån här match. Vi måste bara njuta av den här chansen och njuta. Det är allt vi kan göra, säger Leksands målvakt Frans Tuohimaa till Dala-demokraten om matchen.

Målfest krävs

Leksand behöver vinna med minst fyra mål mot Mora för att komma etta. Mora behöver vinna, spela oavgjort eller förlora med max tre mål för att komma etta.

– Vi gick in i det här slutspelet med ambitionen att ta fem segrar, nu har vi bara en kvar att ta, mot Leksand, säger Mora IK:s lagkapten Daniel Hermansson till SVT.

Ettan kommer att få möta Tingsryd i en bäst av tre-serie. Vinnaren där möter Modo i en bäst av sju-serie om en plats i SHL 2016-2017.

ARTIKELN HANDLAR OM