Klart för slutspel – efter hans storspel

HOCKEY

Pogge rena väggen i kväll igen

Han sköt Färjestad till slutspel och slog nytt poängrekord i SHL.

Mikael Johansson befinner sig i ett fint förhandlingsläge – men var han hamnar i höst vet han inte.

– Jag har ingen aning om jag är kvar här då, säger han.

Färjestad är klara för kvartsfinal efter 2-1 mot Brynäs i går. Men vilket lag man kommer att ställas mot avgörs inte förrän på tisdag. Då är det dags för en jätterysare i SHL. Som läget ser ut nu är det mest troligt att FBK får möta Linköping eller Luleå i en kvartsfinal.

– Vilket lag det blir spelar ingen roll. I ett slutspel ska man slå alla lag. Men vi tror stenhårt på detta, oavsett vilka vi får möta i en kvartsfinal. Vi har bra självförtroende i truppen och jag ser framemot slutspelet. Det kan bära hur långt som helst där. Vi har ett lag som kan vinna, säger Mikael Johansson.

”Vi får se...”

Mikael Johansson och Milan Gulas var matchens huvudpersoner i går när de på egen hand låg bakom två mål. Och båda spelarnas framtid i Färjestad är högst osäker.

– Vi får se vad som händer. Jag tänker inte så mycket på det nu, säger Johansson.

Är du kvar i FBK i höst?

– Jag har ingen aning.

Efter ett mål och en assist mot Brynäs, så gick Mikael Johansson upp på 40 poäng över 51 matcher i år. Nytt poängrekord på seniornivå för forwarden.

– Det var kul. Jag får se om jag kan göra någon poäng till på tisdag mot Djurgården.

Nytt poängrekord borde göra att du sitter i ett bra förhandlingsläge?

– Ja, vi får se. Men jag hade en rätt bra säsong förra året med. Då var poängsnittet lite bättre (39 poäng på 40 matcher), säger Johansson.

”Jättefördel”

Justin Pogge noterades för ännu en kanoninsats mellan stolparna. Men FBK kommer att fortsätta att alternera mellan målvakterna även i ett slutspel. Det finns alltså ingen given förstamålvakt.

– Vi har två förstamålvakter. Vi har sagt hela tiden att när vi spelar ett sådant försvarsspel när vi är starka framför mål, så hjälper vi dem till topprestationer. Vi har två målvakter som kan leverera och jag har varit med om det här syndromet förr när vi hade Christopher Nihlstorp och Alexander Salak. Det är en jättefördel att ha det så, säger FBK-tränaren Tommy Samuelsson.

ARTIKELN HANDLAR OM