Luleå vann mot serieledaren

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

LULEÅ. Problem med målskyttet senast mot Färjestad.

Men mot Malmö var det proppen ur för Luleå.

Redan efter 06.36 hade laget gått upp till 3–0 och till slut vann det med 4–2.

– Riktigt skönt att ta tre poäng hemma. Det var ett tag sedan, säger Petter Emanuelsson.

I torsdags mot Färjestad förde Luleå hemmamatchen stora delar av matchen. Trots flera stora chanser och puckar på mållinjen vann Färjestad med 4–1. Men mot suveräna serieledarna Malmö var det proppen ur för Luleå. För redan efter 06.36 hade Luleå gått upp till 3–0. Malmö kom sedan igen dubbla gånger, men 48 sekunder från slutet kunde kvällens mest lysande stjärna, Petter Emanuelsson avgöra till 4–2 med sitt andra mål för kvällen. Men efter matchen var han missnöjd då Malmö bjöds in i matchen.

– Det sätter sig lite i huvudet och det blir lite av falsk trygghet när vi leder med 3–0. Vi måste fortsätta som vi gjorde i den första perioden.

– Men det var riktigt skönt att ta tre poäng hemma. Det var ett bra tag sedan, säger Petter Emanuelsson.

På väg mot succésäsong

Huvudpersonen i matchen Petter Emanuelsson går mot en succésäsong. Redan efter nio matcher har Emanuelsson prickat in sex fullträffar – tidigare rekordet i SHL är på nio fullträffar. Men trots den stora succén tar Emanuelsson ner sin prestation.

– Ibland studsar det min väg. Jag tycker att det är mycket tillfälligheter. Ibland får man utdelning, och ibland inte, säger han.

Men någon förklaring måste det väl finnas?

– Vi har en fantastisk bra grupp. Det är så jäkla kul att komma hit på träningar och matcherna. Jag tycker att vi har spelat riktigt bra, men inte riktigt fått utdelning.

Smekmånaden är över

I Malmölägret var det dystra miner och besvikelse över den dåliga starten.

– Luleå är mycket hetare än oss i början.  Sen sätter Luleås sina chanser till 3–0 också. Det är ju ett tufft läge att hämta in, trots att jag tycker vi stegvis kommer in i matchen. Vi måste vara jämnare sett över 60 minuter, säger Erik Forssell

Och efter Malmös ursinniga SHL–start med sju raka segrar har nu klubben förlorat två av de tre senaste matcherna i serien. Men lagkaptenen Erik Forssell håller inte med om att verkligheten har kommit ikapp Malmö

– Det tycker jag verkligen inte. Vi kommer ju inte att ha ett snitt där vi vinner sju-åtta matcher hela säsongen, säger han.

Publicerad: