Karlskrona tog femte raka segern

Uppdaterad 2016-10-10 | Publicerad 2016-10-08

ÄNGELHOLM. Han nobbade locktonerna och valde en långsiktig lösning med en slagpåse. Nu gör Karlskrona succé – och Mattias Guter skickar iväg en känga.

– Kul att knäppa folk på näsan, säger han.

Karlskronas succé fortsätter. 4–1 och 4–2 mot Rögle ger sex färska poäng och en andraplats i tabellen.

Efter slutsignalen i Lindab arena for Karlskronas lag in i omklädningsrummet innan de stegade ut på isen för att tacka de tillresta supportrarna.

– Häftigt att de tar sig hit, och de hördes. Det betyder mycket. Nu hoppas jag att de fyller hallen i nästa hemmamatch, det tycker jag att vi är värda, säger Mattias Guter.

Mål två dagar i rad

Den 28-årige forwarden vann Karlskronas interna poängliga i fjol. I back-to-back-mötet med Rögle gjorde han mål i båda matcherna.

Trots intresse från större klubbar under förra säsongen skrev han ett treårskontrakt med Karlskrona i samband med kvalet. Trots en påfrestande säsong såg han en ljus framtid hos nykomlingsklubben.

– Det var inte speciellt nära att jag lämnade. Klart att det skrivs mycket i media och när det går bra för en spelare hör klubbar av sig, säger han och fortsätter:

– Men jag har verkligen fått chansen i Karlskrona och trivs bra i gänget. Min dotter och fru trivs bra, och det är en jäkla fin stad.

”De tycker vi är tråkiga”

Nu njuter han över Karlskronas säsongsinledning.

– Folk säger att vi spelar tråkigt, men må så vara. Det är väldigt härligt att motståndarna tycker att det är så tråkigt, då får vi bara energi, säger han.

Tillsammans med Leksand har Karlskrona tippats i botten av SHL.

– Det är fantastiskt. Hockey-Sverige ville väl inte ha upp oss till SHL och från starten av förra säsongen har vi varit nedtryckta. Det ger tändvätska, det är bara kul att knäppa folk på näsan, säger Guter.

Samtidigt kämpar Rögle i motvind. Laget ligger näst sist med fem poäng på sex matcher. Efter fredagens 1–4-smäll i Karlskrona skulle spelet rättas till på hemmaplan, men så blev det inte.

– Vi måste skjuta mer och komma in med folk på kassen, just nu är det inte tillräckligt grisigt, säger forwarden Sebastian Wännström.