Djurgården petar AIK från Hovet

avErik Karlsson

Publicerad:

Får inte börja hemma i kvalfinalen även om de vinner serien

1 av 2 | Foto: Bildbyrån

AIK stormar mot seger i hockeyallsvenskan.

Men även om man fixar det blir den första kvalmatchen på bortaplan då Djurgården sedan tidigare är inbokade på Hovet.

– Vi har accepterat situationen, säger Roger Melin.

Efter seger, 4-3, borta mot Leksand i går är AIK redan klart för den så kallade hockeyallsvenska finalen där ettan och tvåan möts i bäst av fem om en plats i ett bäst av sju-kval mot SHL-jumbon Karlskrona.

Mycket talar också för att AIK kan hålla undan som seriesegrare och därmed få hemmaplansfördel mot vad som med största sannolikhet blir Tingsryd.

Men trots det kommer AIK inte få chansen att koppla kommandot om kvalfinalen på hemmaplan. Den första matchen är nämligen inplanerad 1 mars, samma dag som Djurgården tar emot Modo i SHL. Något som trumfar kvalmatchen i serien under.

”Ingen is på Globen”

– Vi har accepterat den situationen och utgår från läget att vi börjar borta, säger AIK:s tränare Roger Melin som inte ser någon stor nackdel i att i stället få match två och tre hemma:

– Det spelar ingen roll sportsligt så. Man ska vinna tre av fem matcher så det spelar ingen roll. Den enda lilla fördelen för Tingsryd är resmässigt. De behöver bara åka en väg till sin andra match medan vi börjar med att åka fram och tillbaka.

Sportchef Anders Gozzi berättar att man undersökt möjligheten att spela sin match på Globen samtidigt. Men man kom inte ens så långt att man började undersöka säkerhetsaspekten.

– De säger att det inte finns någon is på Globen. Vi frågade "men kan ni inte göra is?" men fick bara svaret att ”nej, vi har ingen is", skrattar Gozzi.

”Chansar inte med skadade spelare”

Det är dock fem omgångar kvar av serien innan det är tal om kvalspel. Redan i morgon kommer Björklöven till Hovet, där det är gratis inträde, och Roger Melin gläds åt flera återkomster.

– Vi får tillbaka (Niclas) Heinerö, (Jacob) Spångberg från skada sen är Tobias Ericsson tillbaka i laget efter att han inte fick spela mot Leksand, så det är positivt.

Funderar du på att vila några spelare i matcher här under avslutningen här för toppa laget mot kvalet?

– Vi kommer givetvis inte att chansa med skadade spelare. Men samtidigt vill vi spela med så bra lag som möjligt, det gäller att inte skaffa dåliga vanor och bibehålla vinnarinstinkten, säger Roger Melin.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM