Karlsson glänste: ”Helt okej facit”

1 av 2 | Foto: Erik Karlsson
HOCKEY

NEW YORK. Erik Karlsson bara fortsatte som under fjolårets rekordsäsong i Ottawas grundseriepremiär i natt. 

Han stod för ett mål och två assist – inklusive till den övertidsbalja som avgjorde matchen.

– Det får man vara nöjd med. Jag är framförallt glad över att vi lyckades vinna fast vi låg under större delen av matchen , säger han till Sportbladet efter 5–4-segern.

Nattens rapporter från Scotiabank Place i den kanadensiska huvudstaden handlade givetvis nästan uteslutande om Toronto-rookien Auston Matthews sensationella debut, som ju inkluderade fyra mål.

Men faktum är att även Erik Karlsson, lite i skuggan av den världshändelsen, hade en mycket lyckad säsongspremiär.

Först låg han bakom Bobby Ryans 1–1-mål, sedan han pangade han själv in 2–1 – och under den övertidsperiod som följde efter 4–4 vid full tid var det Erik som på rena rama handbollssättet lade upp för lagkamraten Kyle Turris avgörande.

”Helt okej facit”

– Vi har varit bra i tre-mot-tre ända sedan de införde den varianten förra säsongen och det känns skönt att få bekräftat att det fortfarande sitter i. Det var en fin variant vi fick till också, säger han när vi når honom i Ottawa efteråt.

– Överhuvudtaget får man väl vara nöjd med den premiären, ett plus två är ett helt okej facit.

Den 26-årige smålänningen – som ifjol vann backarnas poängliga med mäktiga 82 poäng; alltså en i snitt per match – kan inte förneka att det kändes bra att få förstöra Matthews rekordkväll. också.

”Inte hundraprocentligt”

– Ah, det är klart. Han gjorde det väldigt bra, fyra mål är helt otroligt. Men det är härligt att vi ändå kunde vinna.

– Det var starkt att vi hela tiden höll fast vid vår taktik fast vi låg under större delen av matchen. Sedan var spelet verkligen inte hundraprocentigt, men det är inte att vänta sig direkt heller. Vi har fått en bra start och det är det viktiga.

ARTIKELN HANDLAR OM