”Det är ingen kris”

HOCKEY

Ny förlust – men Löven vägrar ge upp

Foto: Lövens målvakt Tobias Lundström duckar för pucken.

Björklöven faller allt tyngre.

I kväll blev laget mållöst och inkasserade en ny förlust, 0–2 mot Rögle.

– Det är ingen kris, säger lagkaptenen Magnus Gästrin.

Tippade topplaget Björklöven inledde allsvenskan lovande med två raka segrar. Men därefter har maskineriet hackat betänkligt.

Överraskande 1–2 hemma mot Nybro har följts upp av flera negativa resultat och inför kvällens bortamatch mot Rögle hade Umeålaget bara vunnit en av de sex senaste matcherna.

– Det är mitt och Eje Nymans (assisterande tränare) uppdrag att få killarna att spela ett lite enklare spel, sa tränaren Joakim Fagervall till VK inför matchen.

Mardrömsstart för Löven

Men på hemresan från Ängelholm fick Björklöven med sig en ny förlust. Rögle fick en drömstart inför 2 973 åskådare i Ängelholms ishall. Peter Lorentzen trampade runt målburen och serverade Daniel Sondell som hängde in 1–0 redan efter 58 sekunder. Och efter 5.08 ökade David Laudius på till 2–0 på ett friläge.

Efter den tunga mardrömsöppningen förmådde inte Björklöven komma igen. Tränaren Joakim Fagervall såg riktigt förbannad ut i båset.

– Vi saknar inte lägen, men vi sätter inte dit pucken just nu. Det känns surt, säger Fagervall till TV4 Sport.

Nevalainen skadad

– Vi måste ha in trafik på kassen och just nu har vi inte det. Vi tar avslut utifrån och är inte där och sopar in returerna. Jag vet inte vad det beror på.

Lagkaptenen Magnus Gästrin vill tona ner snacket om kris.

– Klart att det hade varit enklare om vi hade vunnit mycket. Men vi har bra go i laget och kommer vända det här. Det är ingen kris än. Vi kommer att vinna många matcher framöver, säger han till TV4 Sport.

Som om inte förlusten vore nog tvingades Patrik Nevalainen utgå med en befarad skada i höger axel.

I Rögle var tongångarna desto muntrare. Laget leder nu allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM