Supervändning - efter protest

HOCKEY

HV stoppade benskydd - då tändes Timrå

JÖNKÖPING

Efter första perioden tvingades Timrås succémålvakt Johan Backlund bygga om sina benskydd.

HV 71 hade nämligen klagat hos domaren Ulf Rådbjer.

- Pinsamt av HV. Nåja, det straffade sig, säger Timrås tränare Kent Johansson med ett leende.

Foto: 2-1, 2-2 ... 2-5..! I sista perioden vände Timrå från 2-0 till 2-5. Fyra mål på femton minuter. Här jublar Peter Nylander åt kvitteringsmålet. Efter det hann Jonathan Hedström sätta två mål till.

HV 71 är inte i balans.

Laget förlorade med 2-5 hemma i Kinnarps Arena sedan serieledande Timrå gjort smått otroliga 5-0 - jodå, ni läste rätt - i den tredje perioden.

Timrå-tränaren Kent Johansson var både lycklig och irriterad efteråt - lycklig över den fantastiska vändningen och irriterad över HV 71:s agerande.

- Tycker laget borde ha andra saker att fokusera på än Backlunds benskydd. Med facit i hand är det bara tacka för hjälpen, den grejen gav oss energi, säger Kent Johansson.

Efter första perioden - och ställningen 0-0 - klagade HV 71 hos domaren Ulf Rådbjer på Johan Backlunds målvaktsutrustning.

Osäker på reglerna

Timrå-målvakten har en extra flärp, som sitter fastsydd på insidan av benskydden och som skyddar knäna mot puckar.

- Jag har inte ens funderat över flärparna och vet inte riktigt vad som gäller. Men någon fördel i spelet har jag inte av extraskydden och därför känns det lite konstigt, säger Johan Backlund.

"Struntsak"

Inför andra perioden tvingades han göra om benskydden.

- Rådbjer godkände grejerna först, men sedan, strax innan jag skulle in till andra, kom han in och sa att allting ska bort. Vi fick klippa, säger Timrå-målvakten.

- Jag blev så klart lite irriterad, eftersom det var en struntsak, egentligen, säger Johan Backlund till Sportbladet.

Kent Johansson fortsätter:

- HV försökte få honom ur balans, men det gick inte. Tycker att hela grejen var rätt tramsig.

Domaren Ulf Rådbjer förklarar:

- Hade han haft flärparna fast i byxorna skulle det ha varit okej, men nu satt dessa i benskydden och enligt regelboken är det inte okej.

Johan Backlund klarade av HV 71:s psykningar och var på nytt isens kung - som så många gånger förr den här säsongen. HV 71 bombarderade honom med skott, men fler än två släppte han inte in.

Slank under armen

Första målet var dessutom en bjudning.

- Det var lite klantigt. Jag hade svårt att bestämma mig hur jag skulle ta pucken och den slank in under armen" Inte alls roligt, säger Johan Backlund.

I dag kommer Johan Backlund att ringa hockeyligans sportchef Tommy Töpel och en gång för alla redan ut vad som gäller för hans benskydd.

- Jag klarar mig utan extraskydden, men det är en trygghet att ha dem där.

Mot HV 71 klarade han sig utan.

Timrås och Johan Backlunds segertåg går vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM