”Det räcker med en Per Ledin”

HOCKEY

Läs chattsammandraget med hockeyexperten Anders Parmström

Foto: Ankan.

WeddaN säger: Vem är Elitseriens bästa utlänning?

Anders Parmström säger: Hej. Krizan i Modo är nog allra bäst.

Ola säger: Hej på dig! Är inte Frölundas värvning av Myllyniemi lite underlig?

Anders Parmström säger: Jag håller med dig Ola, även om jag tycker att Myllyniemi är bra verkar det lite desperat.

Stefan säger: Hej Ankan! Hur stor skillnad tycker du att det är mellan Nhl & Elitserien? Kommer vi nånsin komma upp i den nivån nhl har?

Anders Parmström säger: Hej Stefan, nej det kommer vi inte att göra. Även om jag tycker att Elitserien håller en mycket hög klass.

Edvin säger: Hej Ankan. Vilka spelare från Sverige anser du borde spela i NHL , men nu spelar i AHL?

Anders Parmström säger: Oj Edvin, det finns flera stycken. Joel Lundqvist, Björn Melin, Johnny Oduya, Magnus Kahnberg och kanske några fler.

jz25 säger: Vad tror du om Forsbergs framtid som lagkapten i Flyers samt ev skadeläge?

Anders Parmström säger: Han kommer säkert att vara en bra kapten, däremot är man alltid orolig för Foppas skadebenägenhet. Hoppas han får hålla sig skadefri en hel säsong.

tallroth säger: Vilken är Elitseriens mest underhållande spelare enligt dig?

Anders Parmström säger: Nicklas Bäckström utan tvekan.

Aggie säger: Hej Anders! Jag undrar vem du tror blir skyttekung i Eliserien resp NHL?

Anders Parmström säger: Poängkung Bäckström, skyttekung Brendl. NHLs skyttekung... Jag chansar på Crosby, Pittsburgh eller Ovechkin.

Jimmy säger: Vilka två lag spelar NHL-final denna säsong?

Anders Parmström säger: NHL-finalen spelas mellan Anaheim Ducks och Ottawa tror jag.

Ledsen Hövding. säger: Tja Ankan. Vad tror du Frölundas usla säsongsinledning beror på?

Anders Parmström säger: Hej Ledsen Hövding. De har inte ersatt flyktade spelare med lika bra nyförvärv. Så enkelt. Sen tar det ju tid med så många nya...

Crille N säger: Hej Ankan! Har du koll på hur många hockeymatcher du sett genom åren? Vilken är den bästa matchen du sett?

Anders Parmström säger: Hej Crille N, jag vet inte hur många matcher jag har sett men det borde vara 2000-3000. Den bästa jag sett var Kanada-Sovjet, Canada Cup-finalen 1987.

??? säger: Tjena Ankan, vem var det som gav dig ditt ”nick” Ankan?

Anders Parmström säger: Heter man Anders och är uppvuxen i Solna vid fotbollsstadion blir man lätt kallad Ankan. Det har hängt med sen jag var 3 år ungefär. Jag känner för övrigt många andra "Ankor" från samma område...;-)

Tony säger: Vilken målvakt tycker du är den bästa i NHL?

Anders Parmström säger: Hej Tony - vilken fråga... Det får bli Kiprusoff då - han är helt enkelt skitbra!

ThomasF säger: Hej Anders, vilken spelare tycker du är den "hårdaste" spelaren i elitserien

Anders Parmströmfont> säger: Hej Thomas F. Det är en svår fråga - Ronnie Sundin i bra form är en tuffing att spela mot. Det finns en hårding i Linköping som heter Torki som också är tuff att krocka med.

MIK säger: Varför tippar ni experter att Mora Ik skall komma sist år efter år?Är det någon önskan om att Mora IK skall åka ur?Man börjar att undra....

Anders Parmström säger: MIK. Jag har inte tippat att de ska komma sist, varken i år eller förra säsongen. Det finns absolut ingen önskan att Dalarnas stolthet ska ramla ur. Får man skriva så för Leksingarna förresten...?

mryok säger: Hej Ankan, hur många år tror Du det dröjer innan Gnaget är uppe i elitserien igen?

Anders Parmström säger: Hej mryok. Två. Max tre. Det är vad jag hoppas i alla fall...

alex ??? säger: Tror på Henkes Rangers som ett final-lag den här säsongen?

Anders Parmström säger: Hej Alex. Nej jag tror inte på Rangers i final. Jag tror på ungefär samma utveckling som förra säsongen för NY Rangers. De går till slutspel men åker tidigt.

Hallsta SK säger: Tjena Ankan! Du är en av mina absoluta favoritkommentatorer. Berätta om din värsta groda/bortsägelse, tack!

Anders Parmström säger: Tack så mycket Hallsta SK! Värsta grodan... tja... Jag har ingen riktig speciell sådär - Arne har lärt upp mig så jag passar mig noga, så slipper jag skäll från honom... Ingen "det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk" från mig inte!

säger: Om elitserien hade plockat ihop det bästa laget av alla spelar i Elitserien , hur hade det gått för det laget i NHL ? slutspel ?

Anders Parmström säger: Jag tror ett lag med Elitseriens bästa skulle ta sig till slutspel i NHL. I och för sig hårfint...

Thomas säger: tja ankan, varför tror du att det är så dåliga publiksiffra på stockholms matcherna

Anders Parmström säger: Hej Thomas. Jag tror det beror bland annat på att det bara finns ett lag. Sen finns det ju tre starka fotbollslag som tar kraft.

Bullen säger: hej anders jag undrar vem DU tycker är bäst av alla finnar

Anders Parmström säger: Hej Bullen, jag tycker Tomi Kallio är bäst av finnarna.

pontus säger: Hej Anders! Vem är den bäste hockeyspelare genom tiderna?

Anders Parmström säger: Hej Pontus. Menar du i hela världen så är det Gretzky. Bäste svensk genom tiderna: Börje Salming eller Peter Forsberg.

FREDRIK säger: vad tror du om djurgården chanser att vinna sm guld i år

Anders Parmström säger: Arne H hälsar och vill ha in Tumba i diskussionen om bästa svensk genom tiderna...

Anders Parmström säger: Hej Fredrik. Laget är för ungt och orutinerat, men Djurgården har stora chanser att gå till slutspel.

wazúp? säger: vilket lag troru vinner elitserien ? och varför ?:D

Anders Parmström säger: Hej Wazup. Jag tror att FBK vinner serien - de har bredaste truppen. Och den bästa. Jag tror de vinner SM-guld också.

jimmy säger: va tycker du om per ledin? jag tycker det finns för några "per ledin typer" i eleitserien håller du med?

Anders Parmström säger: Hej Jimmy. Jag tycker det räcker med en Per Ledin. Han är en hyfsad hockeyspelare, men det blir mycket oro runt honom.

Bautinlover säger: Har du som tränare någon gång haft liknande problem som Lasse Lagerbäck har nu med spelare som uppför sig allt annat är proffisionellt (hänger ute på krogen osv) ?

Anders Parmström säger: Hej Bautinlover. Jag har aldrig träffat på sånt beteende under min tränargärning.

Moderator säger: Nu tar vi tre frågor till...

Persson säger: Vad tycker du om löne taket i nhl?

Anders Parmström säger: Hej Persson. Taket ligger ju så högt så det känns ju inte som något tak direkt. Det är lite märkligt att inte marknaden fått styra prisbilden tycker jag.

Ticalion säger: Hur tror du det går för svensklaget detroit nu när dom tappat så många stjärnor?? hela vägen eller är detroits storhetstid över? :)

Anders Parmström säger: Hej Ticalion. Jag tror det var dags att byta ut några av de äldre spelarna. Det är en uppenbar risk att man behåller äldre spelare av nostalgiska skäl. Det är inte helt ovanligt i Nordamerikansk idrott. Jag tror Detroit kan gå långt i år.

jeppa_hockey säger: gjorde bäckström rätt som stannade 1 år till i elitserien? ska han stanna ytterligare 1 eller är det dags att ge sig av sen?

Anders Parmström säger: Hej Jeppa_Hockey. Eftersom Nicklas gjort det valet är det säkert det bästa för hans utveckling. Kom ihåg att Foppa gjorde likadant innan han stack över. Fortsätter hans utveckling som hittills är det dags att åka efter innevarande säsong. Det är ju mycket pengar i potten också...

Anders Parmström säger: Tack för alla frågor! Glöm inte att titta på Canal+ ikväll!

Sportbladet.se ([email protected])